Del på Facebook

På kaia i den lille pitoreske byen Pythagorion snakker alle om den store seilbåten som har ankret opp flere steder utenfor havnen de siste dagene. Da båten kom sørfra med fulle seil, var båten et praktfullt syn. Seilbåten, som er 66 meter lang og 10 meter bred, kom til syne langt ute i horisonten, og etter et par timer kastet Røkkes mannskap anker godt synlig fra byen.

De greske fiskerne og kapteinene i havnen sperret øynene opp. Det gikk flere dager før de fikk vite av norske turister at det var en norsk fiskemilliardær som var på ferie med sin nye båt.

Følg Røyken og Hurums Avis på Facebook.

Familietur

Ferierende på Samos har sett at båten har satt fulle seil et par ganger. Mye kan tyde på at Røkke og hans mannskap har testet ut den nye båten. Masta  er 83 meter høy og seilet har et areal på 2 370 kvadratmeter.

Tirsdag ankret Røkke igjen opp, denne gangen utenfor den fantastiske stranden Psili Ammos, ikke langt fra Pythagorion. Her ble Røkke og hans kone kjørt i land for en joggetur. Deretter dro de sammen med de to barna sine inn på stranden for å bade.

Hemmelig

De har vært mye hemmelighold rundt den nye båten til Røkke. Den ble påbegynt på verftet Vitters ved Zwartsluis i Nederlandfor et par år siden, og den ble sjøsatt i mars I år.

Verftet som har bygget båten har aldri levert en så stor seilbåt noen gang. Båtarkitekten er Dubois Naval Architects, og de har høset flere priser for designet av Røkkes båt.

I følge Wikipedia er dette Norges største seilyacht, og også blant verdens ti største. Yachten seiler under Cayman Islands’ flagg.

Anspent

Det er den del militær aktivitet I omådet ved Samos, siden den greske øya på det nærmeste ligger kun 1,2 kilometer fra Tyrkia. Mange flyktninger kommer sjøveien og EU har til og med satt inn en egen grensebåt i området.

Da Røkkes båt ankom Samos-traktene, var det mange som trodde det var et eller annet overvåkningsfartøy.

Båten er mørk og dyster i designet, men likevel elegangt og moderne på mange måter.

Følgebåten er konstruert av Windy og var ferdig allerede i fjor sommer. Denne har fått mye publisitet i båtblader verden over. “Lettbåten” er på 52 fot og fulgte moderskipet hele tiden på ferien ved Samos.

Del på Facebook