Politiet ble kastet over bord

To polititjenestepersoner fikk seg et ufrivillig bad ved Drøbak torsdag.

To polititjenestepersoner fikk seg et ufrivillig bad ved Drøbak torsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

To polititjenestepersoner i Follo-politiets patruljebåt ble kastet på sjøen ved et uhell utenfor Drøbak torsdag.

DEL

Ca. klokken 14.00 mottok operasjonssentralen i Follo politidistrikt melding om uhellet med politibåten utenfor Drøbak. Det var båtføreren på politibåten som selv varslet om hendelsen.

- I forbindelse med innhenting av en annen båt, skar politibåten uten forvarsel ut til siden med en slik kraft at båtfører og hans kollega, begge polititjenestepersoner, ble kastet over bord og ut i vannet, forteller politioverbetjent Geir Solem i Follo-politiet.

Følg Røyken og Hurums Avis på Facebook.

Mistet styring

Årsaken til hendelsen er at styringen på båten mistet oljetrykket. Båten stanset umiddelbart da fører benyttet dødmannsknapp. Begge tjenestepersoner kom uskadd fra hendelsen.

- Hendelsen viser viktigheten av riktig bruk av sikkerhetsutstyr på sjøen. I denne hendelsen var det en utdannet båtfører med lang erfaring fra tjeneste på politibåten. Til tross for dette kan svikt på utstyret føre til alvorlige situasjoner. Begge var iført redningsvest, og bruk av dødmannsknapp medførte at det denne gangen gikk veldig bra. Båten er i etterkant av hendelsen undersøkt og det er konstatert brudd på en slange, forteller Solem.

Artikkeltags