Plastindustri ble miljøfyrtårn

MILJØBEVISST: Daglig leder Rolf Erik Bjørgen og HMs-ansvarlig Helge Pedersen fikk besøk av ordfører Monica Vee Bratlie i Hurum som kom for å overrekke det formelle beviset på at Hurum Plastindustri har oppfylt kravene for å bli en Miljøfyrtårnbedrift. Foto: Bente Elmung.

MILJØBEVISST: Daglig leder Rolf Erik Bjørgen og HMs-ansvarlig Helge Pedersen fikk besøk av ordfører Monica Vee Bratlie i Hurum som kom for å overrekke det formelle beviset på at Hurum Plastindustri har oppfylt kravene for å bli en Miljøfyrtårnbedrift. Foto: Bente Elmung. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Miljøtiltak som kildesortering har gjort Hurum Plastindustri til en mer miljøvennlig bedrift. Den er nå merket som miljøfyrtårn.

DEL

I Hurum kommune er det bare to andre bedrifter som har et godkjent miljøfyrtårnmerke.

Bedriftene som er sertifisert skal legge til rette miljøvennlige tiltak som kildesortering, energisparing, og bevist bruk av mer miljøvennlige produkter.

Hurum Plastindustri er nå godkjent av Miljøfyrtårn stiftelsen.

Følg RHA på Facebook.

– Som bedrift må vi kildesortere alt avfall vi produserer på fabrikken, og stille krav til leverandørene våre, sier produksjon og HMS ansvarlig Helge Pedersen, som har hatt hovedansvaret med å tilrettelegge miljøkravene i bedriften.

– Vi har også inngått avtaler om hvordan vi behandler det kjemiske avfallet vårt, sier han.

Kildesortering

Bedriften som er medlem i Grønt punkt Norge AS har ikke hatt behov for å gjøre store forandringer for å bli sertifisert.

Tidligere ISO-sertifisering har også gjort jobben med miljøsertifisering enklere.

– Kildesortering og avfallsrapporter er noe av det som står sentralt når det gjelder miljøfyrtårnsertifisering, så det er bare å legge til rette for en mer miljøvennlig ordning, sier Pedersen.

Ordfører Monica Vee Bratlie er fornøyd med å få en bedrift til i kommunen merket som miljøvennlig.

– Det er kjempeflott at bedrifter i kommunen velger å være mer miljøbevisste og det er jeg stolt av, sier hun, ved overlevering av sertifikatet.

Et krav

En av årsakene til at Hurum Plastindustri valgte å sertifisere seg var et krav fra Trondheim kommune som en aktuell kunde.

– For å få den siste kontrakten med Trondheim måtte vi forplikte oss til å bli miljøfyrtårnbedrift innen en bestemt tid, og det har vi klart, sier daglig leder Rolf Erik Bjørgen i Hurum Plastindustri.

Han kan fortelle at bedriften som har rundt 20 fast ansatte har hatt i alt tre store oppdrag for Trondheim kommune.
Han mener at det å være miljøbevisst er fornuftig.

– Det er helt klart positivt for oss, sier han, og mener det ikke er mer arbeidskrevende å tenke miljø.

– Å legge til rette krever litt ekstra, men deretter er det greit, sier han.

Artikkeltags