Simonsen fikk den gang et forskudd som gikk direkte til nedbetaling av gjeld på eiendommen. Resten av kjøpesummen skulle utbetales ved skjøteoverdragelse, og Simonsen skulle få et år på seg til å finne et nytt sted for seg selv og de tre hestene.

- Skjøteoverdragelse og utbetaling av det resterende beløpet skulle skje like etter at vi signerte kontrakten 8. august i 2008, sier Simonsen.

Men ingenting skjedde; Estatia Resort hadde endret navn til Gamle Holding og var konkurs.

Får ikke pusset opp

1. august i fjor skulle han flyttet ut, men uten midler å kjøpe nytt for var det umulig.
Salgskontrakten ble liggende igjen i konkursboet, og skjøtet og sikringsobligasjonen er deponert hos eiendomsmegleren.
Simonsen bor fortsatt på eiendommen med sine tre hester, men uten tilgang til skjøtet får han ikke lånt en krone å pusse opp for.

- Bolighuset var falleferdig allerede da de kom og ville kjøpe eiendommen, og det har jo ikke blitt bedre på de nesten to årene som har gått. Så lenge salgskontrakten står ved lag er også oppussing penger ut av vinduet, sier Simonsen.

I kjøpekontrakten står det at eiendommen skal overtas av kjøper 28.08.2008. Videre står det at dersom kjøper ikke kan ta eiendommen i bruk til avtalt tid og årsaken ligger hos kjøper, har selger plikt til å føre forsvarlig tilsyn med eiendommen, samt at kjøper skal dekke forsvarlige kostnader i forbindelse med tilsynet.

Angrer bittert

Store istapper henger fra taket, og både taket og parketten i stua viser tydelige spor etter vannskader.

- Ja, her renner vannet rett inn. Hadde forholdene i stallen vært i nærheten av dette, ville jeg blitt anmeldt til Mattilsynet for mislighold av dyrene mine, sier Simonsen tørt.

På 1990-tallet flyttet han fra Oslo til Hurum for å finne fred og ro, og i 1997 kjøpte han den 14 mål store eiendommen i Østre Burevei på Storsand.

- Allerede fra første stund har det vært snakk om utbygging i området, og da Estatia kom på døra i 2008 og viste meg detaljerte planer for området, skjønte jeg at her kom det til å bli folksomt etter hvert uansett hva jeg måtte mene om det. Derfor tenkte jeg at det var like godt å selge og finne noe annet først som sist, sier Simonsen, som angrer bittert på at han inngikk noen som helst avtale med Estatia.

Kastet bort to år

Simonsen har vært i kontakt med daglig leder Svein Egil Hoberg i Estatia Resort Storsand, som nå står for utbyggingsprosjektet på Storsand. Selskapet er et datterselskap av det nye Estatia Resort, som har samme daglige leder og styreleder som Estatia (Gamle Holding som har gått konkurs ).

- Det var først oppunder jul 2008 Hoberg at oppdaget at avtalen med meg lå igjen i konkursboet til Gamle Holding, sier Simonsen.

Simonsen har vært plaget av KOLS de siste åtte årene, og er bare 50 prosent arbeidsfør. Usikkerheten og irritasjonen de siste to årene har tatt på, og nå er han lei.

- Jeg flytta mentalt ut for to år siden, siden bare resignerte jeg. De har kastet bort to år av livet mitt. Selv om jeg den gang var innstilt på å selge til dem, er jeg ikke lenger interessert i å finne noen løsninger med dem. Nå vil jeg bli her, forteller Simonsen.

Vil nyte livet

- De har brutt avtalen, så den vil bli hevet. Jeg vil ha tilbake skjøtet og slette alle avtaler og sikringsobligasjoner, og jeg vil sette i stand huset. Jeg er ikke interessert i eiendomsutvikling, jeg vil bare holde på med mitt liv og nyte det som er igjen av det, sier 54 år gamle Simonsen.

For 15 år siden fikk han hjernebetennelse, og det var med nød og neppe han greide seg. Etterpå hadde han et annet syn på livet og verdien av å nyte det.

- For disse folkene er penger bare tall på et papir, for meg er det hjemmet mitt og livet mitt det dreier seg om, sier han bittert.