Lærte om eldrepolitikk

Tema eldrepolitikk: 20 tillitsvalgte fra Røyken og Hurums til sammen fire pensjonistforeninger har vært på kurs på Losen i Sætre. Kursleder var Petter Normann Pettersen.

Tema eldrepolitikk: 20 tillitsvalgte fra Røyken og Hurums til sammen fire pensjonistforeninger har vært på kurs på Losen i Sætre. Kursleder var Petter Normann Pettersen.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Pensjonistenes tillitsvalgte på halvøya har vært på kurs. De har lært om tannhelse, pensjonsordninger og regler for sykehjemsplass.

DEL

Eldrepolitiske saker som lovfestet rett til sykehjemsplass, behovet for aktivitetssentre i kommunene, tannhelse for eldre og pensjonsordninger var temaer på kurset som fant sted på Losen i Sætre. 

Følg RHA på Facebook


Alle halvøyas pensjonistforeninger deltok på kurset: Røyken Pensjonistforening, Slemmestad Pensjonistforening, Sætre og Storsand Pensjonistforening og Tofte og Filtvet Pensjonistforening. 

Tannhelse og pensjon

Tannhelse for eldre er høyt prioritert av Pensjonistforbundet. Staten har nå bevilget 875 kroner til alle over 75 år til en førstegangsundersøkelse av tennene.
– Det er vel og bra, men det skal mye mer til. Vi jobber for å få full dekning av tannlegeutgifter for alle over 75 år, sier fylkessekretær Gro Renstrøm Moen i Pensjonistforbundet i Buskerud, som også var til stede på kurset.
Pensjon er en annen viktig sak Pensjonistforbundet jobber med. I dag er det slik at gifte og samboende bare får utbetalt 75 prosent i pensjon.
– Det er blodig urettferdig. Det bør økes til 100 prosent, sier Renstrøm Moen.

- Flinke på Hurumhalvøya

Hun skryter av de lokale pensjonistforeningene på Hurumhalvøya.
– Foreningene både i Røyken og Hurum er veldig aktive og framtidsrettede. Et eksempel er Tofte og Filtvet Pensjonistforening, som har fått til et partnerskap med Hurum kommune, der de blant annet samarbeider om arrangementer for pensjonister, forteller hun.

 

Artikkeltags