Den 47 år gammle rumensk mannen blir framstilt for varetektsfengling i Drammen Tingrett i dag. Han er siktet for forsettelig drap etter at en 40 år gammel kvinne, ble funnet død på Sand gård mandag kveld 22. april.

Den døde var siktedes kone.
 
Politiet har nå en sikker identifikasjon av kvinnen, men pårørende er ikke varslet, og det vil derfor ikke bli gitt ytterligere informasjon om henne.
 - Tre vitner ble rettslig avhørt onsdag 24. april - de tre vitnene er alle rumenere, sier politie ti en pressemelding
 
Påtalemyndigheten vil be om fire ukers vareteksfengsling hvorav 14 dager med brev og besøkskontroll.

- Det vil også bli bedt om at fengslingsmøtet går for lukkede dører, opplyser politiet.

Ringte selv

Ifølge politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen ved Røyken og Hurum lensmannskontor ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på hva som foranlediget drapet på kvinnen, utover at det skal ha vært en ekteskapskonflikt. Det var den siktet som selv meldte inn drapet mandag kveld. Mannen ble pågrepet uten dramatikk og ble ført til politihuset i Drammen.
Begge de to skal ha bodd på Sand gård, men politiadvokaten går ikke nærmere inn på hvorvidt de to arbeidet ved gården.

Innrømmer drapet

Mannen har i avhør erkjent de faktiske forhold og innrømmet drapet.

Han skal imidlertid ikke ha tatt stilling til skyldsspørmålet. Mannens forsvarer, Karsten Gore, uttaler at det ikke er noen grunn til å skjule at 47-åringen vil bli fenglset en tid fremover, og at det er grunn til å mistenke ham for det er anklaget for.

Midlertidige bopeler

Foruten den avdøde kvinnen og den siktede, har tre andre personer - også de med rumensk bakgrunn - blitt avhørt av politiet. De tre skal ha vært tilstede mandag kveld og kan derfor kaste mer lys over hva som skjedde forut for drapet. Samtlige skal ha en tilknytning til gården, selv om det foreløpig er uvisst hvorvidt de jobbet og bodde på gården.

Ifølge lensmann i Røyken og Hurum, Reidar Foss, har Hurum kommune sørget for midlertidige bosteder til de som bor ved gården inntil bygningen hvor drapet skal ha skjedd er frigitt etter tekniske undersøkelser.

- Det er veldig godt at kommunen ordnet boliger på så kort varsel, og vi har vært opptatt av å gi den nødvendige informasjonen for å unngå unødvendig frykt blant befolkningen, sier Foss.

Bistand fra Kripos

Det er lensmannskontoret i Røyken og Hurum som har etterforskningsansvaret.

- Nå har vårt distrikt fått en del saker den siste tiden, men vi skal klare dette her. For vår del har vi også muligheten til å tilkalle bistand hvis det skulle være nødvendig, sier Foss.

Tirsdag var personell fra Kripos på Sand gård for å bistå med tekniske undersøkelser.

Avkrefter skytevåpen

Politiet avkrefter at drapet har skjedd med skytevåpen. Kvinnen skal ha blitt påført ytre skader. Som nevnt skal det ha blitt gjort funn på stedet som gjorde at det ble slått drapsalarm, men politiet har så langt ikke kommentert hva slags funn dette dreier seg om.