Hurum-skoler drar nytte av ekstramillioner

PÅ GOD VEI: – Det gleder meg å se at skolene i Hurum drar nytte av de tre millioner kronene vi bevilget ekstra til skole i 2012, sier Hege Erichsen Godheim (H). (Arkivfoto: Edgar Dehli).

PÅ GOD VEI: – Det gleder meg å se at skolene i Hurum drar nytte av de tre millioner kronene vi bevilget ekstra til skole i 2012, sier Hege Erichsen Godheim (H). (Arkivfoto: Edgar Dehli). Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Skolene i Hurum fikk tre millioner kroner ekstra da budsjettet for 2012 ble vedtatt i fjor høst. Det har kommet noen av skolene til gode.

DEL

Hege Erichsen Godheim (H) som er leder i tjenesteutvalget i Hurum, ønsker nå å vise hva skolemillionene blir brukt til.

– Da vi overtok makten i kommunen flagget ordføreren satsing på skolen. Det har vi gjort. Tre millioner ble bevilget ekstra til tilpasset opplæring, og fra høsten av vil vi se at flere skoler vil dra god nytte av dette, sier Høyre-politikeren. Hun innser imidlertid at de skolene som ikke holder sine budsjetter, heller ikke får dra ekstra nytte av skolemillionene.

Følg Røyken og Hurums Avis på Facebook.

Flere timer

– Fra ledelsen ved Folkestad skole har vi fått svært gode tilbakemeldinger. De har brukt midlene til å prioritere en ekstra lærer i 1. klasse. Det gjør blant annet at det blir mindre behov for spesialundervisning og at alle førsteklassingene får en god skolestart både faglig og sosialt, framholder Erichsen Godheim.

Fra rektor Helge Aabøe ved Folkestad skole har Erichsen Godheim også fått opplyst at det er gjort noen innkjøp av materiell til undervisningen. Blant annet er det kjøpt inn såkalte konkretiseringskasser som brukes i matematikkundervisningen.

Trim før skolestart

På Folkestad skole er det blant flere tiltak innført tilbud om 30 minutter ekstra gym hver dag før skolestart for dem som går i 5. til 7. klasse. Det er et frivillig tilbud som nesten alle elevene deltar i.

Erichsen Godheim kjenner til positive og nye tiltak ved tre skole. Det er Folkestad, Sætre og Filtvet.

– Budsjettsituasjonen vår er svært krevende, og dersom uforutsette behov oppstår, vil de planlagte tiltakene være de første som strykes, presiserer rektor Aabøe ved Folkestad skole i en e-post til Erichsen Godheim.

Bedre oppfølging

Ved kommunens minste skole, Filtvet skole, har rektor Anne Askheim planer om å iverksette tiltak fra høsten. Blant annet skal 1. og 2. klasse slås sammen i enkelte fag, siden det er kun ti elever på hvert av trinnene. Det blir også en tredeling i noen av timene. Det betyr mer lærerressurser på hver elev.

– I tillegg har vi valgt å styrke 5. trinn med bedre oppfølging av enkeltelever og oppdeling i grupper ved behov, opplyser Askheim.

– Vi ser jo at tre millioner kroner ikke er så mye penger i denne sammenhengen, men det er en god start på satsingen på skolene i vår kommune, sier Erichsen Godheim som sto bak forslaget om skolemillionene i fjor høst.

Artikkeltags