Hundesøk etter Ringo

Balder og eier Ingvild Bjerke gjør søk i det ulendte området i skogen ved Filtvet kirke.

Balder og eier Ingvild Bjerke gjør søk i det ulendte området i skogen ved Filtvet kirke. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Den ti år gamle blandingshunden Ringo forsvant fra hjemmet i Filtvet sist torsdag, og søndag kveld søker medlemmer fra NITROgruppen etter ham.

DEL

Ringo er en ti år gammel blanding av St. Bernhard og Labrador, og er en røslig kar på over 50 kilo. Han har svart pels med litt hvitt, og er hjemmehørende i området mellom Solvang og kirken.

For hunder på rømmen

- NITROgruppen er en frivillig, landsdekkende gruppe som bistår fortvilte eiere når hundene deres har forsvunnet, sier Karin Schie i Arbeidsgruppa.

Hun har møtt opp ved Filtvet kirke for å bidra i letingen sammen med Kristine Lie, Kristin Øvrum, Ingvild Bjerke og flere hunder.

Ingen av hundene er trenede søkshunder, noe et mindretall av gruppens hunder som er, men de har flere vellykkede aksjoner bak seg, blant annet i Røyken-området.

- Gruppen har over 13 000 medlemmer på landsbasis, sier Schie.

Bred erfaring

Uten vederlag hjelper de eierne med støtte og bistand i etterlysninger og søk etter hunder og effektiv spredning av informasjon. Gruppen er på Facebook og kan støttes gjennom grasrotandelen.

- Vi har bred erfaring innen taktiske søk og nødvendig utstyr, sier Schie.

Ringo ble skremt av tordenværet torsdag og rømte hjemmefra. Den siste kjente observasjonen av ham er ved et rødt hus rett nedenfor kirken umiddelbart etterpå. Etter det har han vært sporløst forsvunnet. Ringo er id-merket, og kontakt med dyrlege Øverland, politi, Viking og Viltnemda har ikke gitt resultater. Etterlysningsplakater er spredd i nærområdet og på Facebook.

Følg Røyken og Hurums Avis på Facebook

- Meld fra hvis du har sett ham

Skremte hunder kan forsere gjennom, over og under hindre de ikke kommer tilbake gjennom når de roer seg.

- Ringo har en vond hofte, og har kanskje kommet seg inn et sted den ikke kommer ut av. Det er viktig at folk i Filtvet-området tar en titt rundt på eiendommen sin, i uthus, låver, garasjer, kjellere og andre steder en hund kan tenkes å gjemme seg. Alle observasjoner av Ringo er interessante og vil hjelpe til med søket, og beskjed kan gis til meg på telefon 915 73 536, sier Monica Dehli, som er venn av eierfamilien.

Les mer om NITROgruppen i torsdagens papiravis

Artikkeltags