Hipp hipp hurra!

Årets 17. mai tog i Åros ble ledet av Frydenlund skolekorps.

Årets 17. mai tog i Åros ble ledet av Frydenlund skolekorps. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Endelig var den store dagen her og i Åros kunne Frydenlund skolekorps feire SIN store dag med å gå først i årets 17. mai tog.

DEL

Årets store is-og-pølse-og-russekort-og-marsjering mens man følger med på notene og husker på å smile til familiefotografene-dag var endelig på plass.

I Åros kunne innbyggerne i år se at Frydenlund skolekorps for første gang siden 1991 gikk alene i toget. Sentrum ble passelig godt fylt opp av bunads- og dresskledde "bursdagsbarn"  da toget gikk fra skolen og opp til Åros kirke.

Mens gudstjenesten pågikk ble det solgt kaffe og kaker, og en enslig russebil ble omringet av kortsamlere med flagg.

Til tross for at det på forhånd var varslet nedbør, har værgudene så langt forbarmet seg over nystrøkne bunadskjorter, som også har bidratt til et godt humør blant folket på nasjonaldagen.

 

Barne og folketoget i Sætre fylte gatene i formiddag da de gikk fra Mellomdammen og til Sætre skole, hvor det var taler og forskjellige andre aktiviteter.

Anført av flaggborgen og Folkestad skolekorps kom både barne- og ungdomstrinn i finstasen med viftende flagg. Men som klisjèen lyder, så er 17. mai barnas dag og bakover i toget lød det mangt et barnehagehurra.

Flere bemerket at et smågrått skylag lå over dem og stilte seg tvilende til festdagens værmessige stas. Men, det forble tørt og folk spanderte på seg et ekstra hurra.

Artikkeltags