Gå til sidens hovedinnhold

Gaupe tok rådyr på åpen gate i Filtvet

Artikkelen er over 9 år gammel

Et vitne så en gaupe som gikk i strupen på et rådyr på veien ved Filtvet. Og viltnemnda har fotografert gaupa som spiser sitt bytte.

Det er mange som allerede prater om gaupehistorien på Filtvet. En lokal mann så et rådyr på veien, og stoppet litt opp for å se på dyret. Da han skulle kjøre videre igjen, dukket det opp enda et dyr – en gaupe. Gaupa gikk rett i strupen på rådyret og dro det deretter med seg opp i skauene.

Rykket ut

Det er ikke ofte man ser hvordan en gaupe angriper sitt bytte. Kattedyret er vanligvis forsiktig med å vise seg for folk.

Viltnemnda syntes også dette var svært interessant, og på fredag rykket de ut og plasserte et kamera ved byttet. De gjorde nøye undersøkelser og  sikret seg dokumentasjon på at det virkelig er gaupe på halvøya.

Følg Røyken og Hurums Avis på Facebook.

Unikt

- Rådyret var dratt nærmere 40 meter opp i skogkanten, så vi satte opp et kamera som kan ta bilder om natten ved bevegelser. Jeg tok minst 40 bilder, og jeg må innrømme at jeg ikke har sett noe liknende før, sier Sigurd Holdhus i viltnemnda, som legger til at det er svært få som har klart å ta bilde av gaupen i Hurum.

Også Statens naturoppsyn ved Håkon Bergø har vært på stedet og sikret bevis og dokumentasjon.

Les hele saken og se flere bilder i Røyken og Hurums Avis mandag.

Del på Facebook