Foreslår bro nord for Drøbak

- Jeg er ikke sikker på at valget av dette alternativet vil gi det vi trenger for å møte de neste tiårenes voldsomme befolkningsvekst i Osloregionen, sier ordfører i Hurum Monica Vee Bratlie.

- Jeg er ikke sikker på at valget av dette alternativet vil gi det vi trenger for å møte de neste tiårenes voldsomme befolkningsvekst i Osloregionen, sier ordfører i Hurum Monica Vee Bratlie. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

- Jeg er ikke sikker på hvor god en slik løsning vil bli for Hurum kommune, sier ordfører Monica Vee Bratlie, etter at nyheten om at Konseptutvalget (KVU) for ny tverrforbindelse over Oslofjorden har valgt å gå for bro nord for Drøbak og med en anbefaling om utbedring av nåværende tunnel.

DEL

- Vi har i lengre tid arbeidet for å få frem vårt syn på hvor en bro over Oslofjorden bør ligge, sør på Hurum. Alle vet jo at områdene rundt fjorden er stappfulle av arealkonflikter knyttet til naturvern, jordbruk, strandområder, boliger og hytter.

Følg RHA på Facebook

Allikevel må vi ha en Oslofjordkrysning.

- Vi hadde håpet på en fjordkrysning sør på Hurumlandet med jernbane. Nå foreslås det en bro nord for Drøbak og over til Røyken i tillegg en utbedring av nåværende Oslofjordtunnel, sier ordfører i Hurum Monica Vee Bratlie. Dette er ikke den beste løsningen for Hurum.

- Det som er bra i forslagene er at det foreslås bro og at tunnelen skal utbedres på kort sikt, det er jeg glad for, sier Monica Vee Bratlie.

Stor Oslo

Fremtidens Stor-Oslo og trenger et velfungerende kommunikasjonsnett på tvers av fjorden. Norge trenger en framtidsrettet forbindelse mellom Østlandet og Vestlandet, med vei og jernbane knyttet til Europa. En krysning over Oslofjorden løsning kan utvikle hele regionen i tillegg til å avlaste veinettet inn og ut av Oslo. En bro er ikke bare en bro og i Norden er Øresundsregionen et godt eksempel på hvordan en bro kan bidra til å løfte en hel region.

Sentrale Østlandsområdet står overfor store utfordringer når det gjelder innflytting og etablering av nye arbeidsplasser.

Oslofjordens Golden Gate

Løsningen som knytter øst og vest sammen med en broløsning over Hurumlandet ville gitt en unik mulighet for Hurum og Oslofjordregionen. Filmen Broen3 viser dette godt. Se filmen her.

Artikkeltags