Folkemøte om «Formel 1-bane»

Lasse Narjord Thue (V) (i forkant i bildet)  tenkte lenge og vel da formannskapet behandlet planene første gang i 2009. Han stemte imot. I bakgrunnen Hilde Thorud i Næringsrådet og daglig leder Erik Steen Oslofjorden Panoramic  Racepark.

Lasse Narjord Thue (V) (i forkant i bildet) tenkte lenge og vel da formannskapet behandlet planene første gang i 2009. Han stemte imot. I bakgrunnen Hilde Thorud i Næringsrådet og daglig leder Erik Steen Oslofjorden Panoramic Racepark. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Venstrelagene i Røyken og Hurum vil ha folkemøte om det omstridte motorsportsenteret som er planlagt i Follestad-området.

DEL

Del på Facebook

Flere har reagert med harme på planene om et stort motorsportsenter i utkanten av Follestad næringspark. Planene, som ble presentert første gang i formannskapet i Røyken i 2009. Venstre inviterer nå til et folkemøte om baneplanene, som har resultert i at 11 foreninger i Røyken og Hurum har levert en felles skriftlig protest mot planene. Kritikerne etterlyser også mer informasjon om planene, sier Venstre i et informasjonsskriv om folkemøtet.

Følg Røyken og Hurums Avis på Facebook.

Luftslott

Røyken Venstre var det eneste partiet som i formannskapet i 2009 stemte mot planene, med bakgrunn i at motorsportbanen vil føre til støy- og støvplager for både røykenbøringer og huringer bosatt i området.

- Vi kunne ikke gå med på å båndlegge et så omfattende areal som opptil 1 500 mål til noe som for oss fremstår som et luftslott, sier leder i Røyken Venstre, Rebekka Borsch.

Hun mener kommunen heller bør bruke området til det beste for egne innbyggere.

Borsch viser til at det i den gjeldende kommuneplanen for Røyken er satt av rundt 250 mål på Follestad til motorformål. Tanken her var å lage en motorcrossbane for lokal ungdom.

- Skal det være aktuelt å omregulere LNF-arealer mener Venstre dette må være for å kunne etablere et aktivitetssenter for lokal ungdom slik opprinnelig planlagt. Alternativt bør det vurderes om mindre deler av området bør inngå i næringsparken på Follestad, skriver Venstre i meldlingen.

Overdimensjonert

Møtet, som arrangeres på Frydenlund skole i Åros 19. mai, skal være en arena for en debatt hvor alle synspunktene i saken skal komme frem. Det være seg både motstandere og forkjempere for anlegget.

- En fem kilometer lang Formel-1-bane og tilhørende motorsenter blir både overdimensjonert, feil bruk av kommunens areal og en uakseptabel belastning for omgivelsene, mener Rebekka Borsch og Gunn-Torill Homme Mathisen i henholdsvis Røyken og Hurum Venstre.

De to venstrelederne ber nå innbyggerne komme å flagge sin mening om prosjektet, samtidig som det blir inngående informasjon om hvilket nivå planene er for øyeblikk.

Misforståelse

En av de inviterte er Roy Hovdan, informasjonsansvarlig for Oslofjord Panoramic Racepark.

Det første han vil informere om er at formuleringen Formel 1-bane er helt feil. I prospektet til planene, og også ifølge Hovdan og Oslofjord Panoramic Racepark er det ingen planer om at det det skal bli noen Formel 1-bane.

- Teoretisk sett blir Oslo Panoramic Racepark god nok til at de største motorklassene kan kjøre på den, men det er helt utopisk å tro at noe F1-team skulle komme på tanken å trene i Norge hvor vi jo ikke har og heller aldri vil få noe F1-løp. Jeg forstår ikke hvorfor noen insistrerer på å misforstå dette gang på gang, sier Hovdan.

Ifølge ham vil banen ikke bli gradert til å kjøre F1-løp, som vil kreve såkalt FIA Grade 1.

Artikkeltags