Gå til sidens hovedinnhold

Fikk endelig tilbake huset sitt

Artikkelen er over 9 år gammel

Kjetil Simonsen solgte eiendommen sin på Storsand og fikk bare forskuddet før kjøper gikk konkurs. Han ble låst i et falleferdig hus han ikke fikk gjort noe med, men etter over fire år er kjøpet omsider hevet.

I de opprinnelige utbyggingsplanene på Storsand ville Simonsen få en golfbane så å si oppi husveggen sin.

– Jeg flyttet fra Oslo til Hurum for å finne ro. Da jeg kom til Storsand på 1990-tallet hørte jeg folk prate om utbygging, så jeg avventet med oppussing til jeg visste mer om hva det dreide seg om, sier Simonsen.

Låst i konkursbo

– Da Estatia Resort presenterte planene sine og ville kjøpe eiendommen for drøyt fire år siden, skjønte jeg at det ikke ville bli så fredelig her som jeg hadde håpet, og solgte for å finne noe annet, sier Simonsen.

Han fikk utbetalt forskudd og skrev under på en uråderettserklæring, og hadde med det ikke lenger råderett over eiendommen. Forskuddet brukte han til å nedbetale gjeld og leie inn konteinere i forbindelse med flyttingen.

– Å pusse opp da ville jo være penger rett ut av vinduet, sier han.

Men før det endelige oppgjøret kom i forbindelse med skjøteoverdragelse, hadde kjøper endret navn til Gamle

Holding og var konkurs. Simonsens eiendom var låst i konkursboet, og selv hadde han ikke lenger noen eiendom å låne penger på for å foreta nødvendig oppussing.

Følg Røyken g Hurums Avis på Facebook.

– Endelig mitt igjen

Etter en del fram og tilbake for å få omgjort salget engasjerte Simonsen advokat Per Danielsen.

– Han tok kontakt med bostyret for å få hevet salgskontrakten med en erklæring om at alt mellomværende mellom partene var oppgjort, men de svarte ikke på henvendelsene. Det var først da de ble stevnet for retten at det løsnet, forteller Simonsen.

Før Danielsen kom inn i bildet hadde Simonsen prøvd også med en annen advokat, og hadde pådratt seg mye advokatutgifter. De gikk til retten for å få dekket saksomkostninger.

Jeg har ikke kunnet ha folk verken til middag eller kaffe på over fire år

– Vi leverte et forsiktig krav på 157 000, men fikk bare dekket 33 000. Det er jo ikke i nærheten av de utgiftene jeg har hatt, men det er uansett deilig å ha fått dette i orden og kunne ta fatt på oppussing. Endelig har jeg fått tilbake hjemmet mitt, smiler Simonsen.

Boblejakke inne

– Jeg har ikke kunnet ha folk verken til middag eller kaffe på over fire år, for her har det ikke nyttet å be inn folk. Sjøl har jeg bare blitt boende fordi jeg er en sta jævel, gliser han.

Vannlekkasjene i taket har ødelagt isolasjonen i huset, og innetemperaturen om vinteren har ikke oversteget 15 varmegrader.

– Inneantrekket vinterstid har vært boblejakke. Jeg har hatt KOLS de siste ti årene og har vært 50 prosent arbeidsufør, og disse boforholdene har neppe vært sunt for helsa mi. Nå må jeg bare få tak i noen som kan hjelpe til å få huset i orden, sier Simonsen.

Les også:  Offer for Estatia-konkurs

Fant trøst i hestene

Da RHA skrev om saken vinteren 2010 bar huset preg av forfall. Taket og parketten i stua viste tydelig tegn på vannskader på grunn av lekkasje, og store istapper fra taket vitnet om stort varmetap. Det har ikke blitt bedre de siste to årene.

– Nå er det kun kjøkkenet og soverommet som kan benyttes. Heldigvis fikk jeg lånt litt penger ved hjelp av et hus jeg eier sammen med broren min for å foreta helt nødvendige reparasjoner i forbindelse med vann og strøm. Dette måtte være i orden for å unngå at jeg måtte slakte hestene mine, sier Simonsen.

I 2010 sa han til RHA at hestene bodde bedre enn han, og at det var helt nødvendig for at han skulle få beholde dem.

– Det har vært fint å ha hestene, for da kunne jeg ha tankene andre steder, sier Simonsen.

I dag er det bare Nordlandshesten Berdalsdina som er hjemme. De to andre er på henholdsvis travtrening og sommerbeite.

Kommentarer til denne saken