Gå til sidens hovedinnhold

Flere unge i arbeid i juli

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er en positiv utvikling i ungdomsledigheten viser NAVs oversikt over ledigheten i fylket. Sammenliknet med juli i fjor har langt fler fått seg jobb i juli i år, enn året før.

I Buskerud var det registrert 4 044 helt ledige personer, en nedgang på 7 prosent sammenlignet med juli i fjor. Ledigheten i Buskerud var på 2,8 prosent av arbeidsstyrken. Ledigheten for hele Norge gikk ned med 12 prosent sammenlignet med samme tidspunkt året før, og var på 2,8 prosent av arbeidsstyrken.

Det var 2 084 helt ledige menn i juli, en nedgang på 193 personer (- 8 prosent) fra året før. For kvinner var antall helt ledige 1 960, en nedgang på 108 personer (- 5 prosent).

Men ikke alle lokale tall er like oppløftende. I Røyken var det i juli 333 helt arbeidsledige. Det er 45 flere enn i juni, og 53 flere enn juli i fjor. Dermed ligger Røyken helt på snittet i ledighetstall med 2,8 prosent.

I alt 76 arbeidssøkere er på tiltak i juli. Det er færre enn i juni, men 34 fler enn i fjor.

For Hurum sin del er 116 personer helt arbeidsledige. Det tilsvarer 2,4 prosent av arbeidsstyrken. Det er ni flere ledige i juli enn i juni, men det er 50 færre ledige i juli sammenlignet med i fjor.

25 personer er på tiltak. Det er 12 færre enn i juni, men tre mer enn i fjor.

Færre gikk ledig

Det var en nedgang i ledigheten blant alle aldersgrupper under 60 år denne måneden og stabilt for de over 60, sammenlignet med samme tid i fjor.

I likhet med utviklingen generelt i fylket er det en nedgang i ledigheten blant unge under 30 år. I denne aldersgruppa var det en nedgang på 165 personer (- 13 prosent) fra året før.

– Ungdom er en høyt prioritert gruppe for NAV og det er viktig at flest mulig kommer raskt i arbeid eller aktiviteter som fører til arbeid. Derfor er det gledelig at ledigheten blant de under 30 år fortsatt går ned. Ungdom utgjorde 55 prosent av nedgangen i ledigheten siste måned, noe som tilsvarer hele seks skoleklasser (165 færre ledige), sier avdelingsdirektør i NAV Buskerud, Ingar Heum en pressemelding.

Ledighet etter bransje

Den største nedgangen i ledigheten var innen bygg og anlegg og innen butikk- og salgsarbeid, på henholdsvis 15 og 14 prosent.

Ledige stillinger

NAV registrerte 618 nye ledige stillinger i Buskerud i juli, noe som er 125 flere stillinger enn juli i fjor. Innen helse-, pleie og omsorg var det 149 nye ledige stillinger, mens det i bygg og anlegg var 64 nye ledige stillinger. Innen reiseliv og transport var det 60 nye ledige stillinger.

Les også:

LOs sommerpatrulje fant sju regelbrudd

Felles lunsj for næringslivet i Slemmestad

Ris og ros for omstilling etter nedleggelsen av Södra Cell Tofte 

Kommentarer til denne saken