Nå har Christine (42) flyttet klinikken til Auvi – her har katt og hund hvert sitt rom

– Med nye lokaler får vi bedre parkering, mer plass og økt kapasitet til å ta imot flere dyr. Dessuten får katt og hund egen sone på venterommet, sier veterinær og klinikkeier Christine Rønning Kvam (42).

DEL

Røyken og Omegn dyreklinikk har vært å finne i Røyken sentrum siden oppstarten i 2007.

– Nå har vi utnyttet lokalene i sentrum maksimalt, og det var behov for mer plass. Her på Auvi har vi fått flere rom, som gjør at vi kan utnytte kapasiteten vår bedre. I de gamle lokalene måtte vi bruke de samme rommene til flere ting. Nå har vi ett til hvert bruk, sier Kvam fornøyd.

1. august var offisielt første dag i nye lokaler, men i realiteten har klinikken vært operativ før den tid.

– Nå er vi offisielt åpnet, og på åpningsdagen var det mange gode tilbud til kundene våre, konkurranser og kaker og kaffe. Det var fantastisk mange som kom, sier Kvam.

Hun synes på ingen måte den nye lokaliseringen i Hyggenveien er en nedtur.

– Vi har fått mye bedre lokaler, bedre parkering, og bedre kapasitet, sier hun, og legger til at det er bedre uteområder også.

Fra neste sommer vil trolig også bussforbindelsen i området bli bedre, når det blir buss mellom Hyggen og Asker en gang i timen.

– Det er bare fem minutter med bil til sentrum, og her på Auvi har vi økt arealet med 50 prosent, sier hun.

Irine Halle og  sønnen David Andreas har tatt kontakt med  Christine Rønning Kvam  på Røyken og omegn dyreklinikk for å ta bilde av foten til kaninen Karamell.

Irine Halle og sønnen David Andreas har tatt kontakt med Christine Rønning Kvam på Røyken og omegn dyreklinikk for å ta bilde av foten til kaninen Karamell. Foto:

Egne avdelinger

At hund og katt får hver sin avdeling er heller ingen nedtur. Alle som har katt eller hund vet hvor traumatisk de fleste dyra synes det er å møte «fienden».

– Med eget undersøkelsesrom for katt og kanin, samt egen sone på venterommet slipper de å komme i nærkontakt med hund. Når katten må være her over flere dager har vi nå spesialbur som gjør at de kan bevege seg mer omkring, og de har god utsikt. Vi er en kattevennlig klinikk med godkjent sertifisering, sier hun.

Men det er ikke bare kattene som har fått spesialrom.

– Alle rommene i klinikken er mer spesialisert nå, og vi har flere undersøkelsesrom og fått eget rom for ultralyd, sier hun, og viser rundt.

Med nytt avansert bord for tannbehandling, med blant annet varme kan også dyrene ligge lunt under narkose.

– Katter, hunder og kaniner har faktisk ofte behov for tannbehandling, men de klager ikke over vondt i tennene. De spiser sin mat, og tar sin godbit selv om det gjør vondt, sier Kvam.

Les også: Godt i gang med forberedelser til årets lokale sykkelfest

Spesialister

Klinikken kan by på det meste inne behandling av dyr, og flere av dyrlegene som jobber ved klinikken er har spesialisert seg innen ulike områder.

– Vi har dyre-osteopat, -akupunktør og -fysioterapeut. Vi er etter hvert blitt store på spesialisttilbud til dyr, sier Kvam, og legger til at de i sum har stor faglig kunnskap på klinikken.

I alt er det ni ansatte ved klinikken, fire dyrleger, tre dyrepleiere og to assistenter som i perioder kan være dyrlegestudenter.

STØRRE: Happy (3) er ofte med sin eier og veterinær Heidi Takle Bye (30) og dyrlegekollegaer Anne-Helene Embu (35) og Christine Rønning Kvam (42) på jobb.

STØRRE: Happy (3) er ofte med sin eier og veterinær Heidi Takle Bye (30) og dyrlegekollegaer Anne-Helene Embu (35) og Christine Rønning Kvam (42) på jobb. Foto:

– Med større lokaler har vi rett og slett bedre kapasitet, og kortere ventetider. Dessuten er det potensial for flere ansatte på sikt, men først og fremst er det lokaler med mer plass som er nytt i denne omgang, sier Kvam.

På venterommene er det allerede pasienter som trenger behandling.

Kvam skal sjekke foten til Karamell. Han er en fire år gammel kanin og hennes faste pasient.

– Vi har vært hos Christine siden Karamell var 12 uker. Hun steller så bra med han, sier Irine Halle og sønnen David Andreas.

Halle synes det er veldig bra at dyrlegen har flyttet litt ut av sentrum.

– Det er mye enklere å parker her, og det ligger fint til ved veien, sier hun.

Les også: Nå åpner Sydskogen skole dørene for de første – de som skal på SFO

Sjekke tenner

På det avanserte tannbehandlingsbordet ligger katten Balder. Han har trøbbel med en tann, og veterinær Anne-Helene Embu (35) har tatt røntgen av tennene for å se hva som er galt.

Her ligger han lunt, og bordet kan tippes og reguleres så dyrlegen får gode arbeidsstillinger.

– Fantastisk bra utstyr på dette rommet, sier Embu, som har spesialisert seg på blant annet tannbehandling og atferd.

Hun har jobbet ved klinikken side 2015.

Heidi Takle Bye (30) har jobbet hos Kvam siden 2008, før hun startet på utdanning som veterinær. Også hun har utvidet kunnskap om tannbehandling på dyr.

Artikkeltags