(Drammens Tidende)

Modum: – Utlendingsnemda (UNE) mener Lailia Navrud har liten tilknytning til Norge og at det er uproblematisk å sende henne ut. Hun er gift, har barn, har lært seg norsk, er stemor til to gutter. Hvis ikke det er en god tilknytning til Norge så vet ikke jeg, tordner advokat Seland.

Han har arbeidet med utlendingssaker i en årrekke, men sier han aldri har opplevd maken til dårlig skjønn.
 

Tok saken

Etter at saken ble kjent i media har advokat Feydt tatt saken gratis og satt en av sine mest betrodde advokater på den. I går hadde Lailia og Ole Kristian Navrud sitt første møte med advokaten. Etter møtet har de fått en nytt håp om at Laila og sønnen Kent Oskar (6 md.) skal få bli i Norge.

– Jeg kommer i løpet av uken til å sende en begjæring om at Une gjør om vedtaket. De har nå alle muligheter til å rette opp i den feilen de har begått. Hvis de ikke omgjør vedtaket, vil vi ta saken til retten, sier advokat Arne Seland.
 

Feil

Advokaten mener å ha funnet feil i vedtaket til Une, som slår fast at Lailia Navruds arbeid på en kafé og bakeri, er så graverende at hun utgjør en fare for den norske stat.

– Laila har gjort det alle vil at de som flytter hit til landet skal gjøre. Hun har lært seg norsk, hun har fått seg jobb og hun har betalt skatt. Hun har til og med informert Utlendingsnemnda om at hun var i arbeid, i forbindelse med søknaden for å få hennes seks år gamle sønn til Norge. Hun har spilt med åpne kort, og så får hun dette i retur. Det er rett og slett utrolig, sier advokat Seland.
 

Fire barn

De regjerende partiene på Stortinget mener mer av pappapermisjonen skal tilfalle far. I disse dager har justisminister Knut Storberget fri fra jobben for å være pappa.

– Men dette er tydeligvis ikke viktig når det gjelder barnet til Ole Kristian Navrud. Han får ikke lov til å være sammen med barnet de tre første leveårene ifølge Une. Er det sånn at hans barn ikke trenger far like mye som justisministerens barn, spør advokat Seland.

Han minner også om at Kent Oskar har to halvbrødre i Norge og en halvbror på Filippinene. Det er viktig at disse barna får være sammen og det bør skje her til lands, mener advokat Seland.
 

Godt håp

Advokaten mener det er et godt håp om at familien får være sammen i Norge, men sier han selvsagt ikke kan garantere noe som helst. Han sier at advokatkontoret om nødvendig vil gå til retten med saken. Og det han har sett av saksbehandlingen så langt, gjør at han føler de har en god sak.

– Jeg har et stort håp et lykkelig utfall. Det er mange politikere som har engasjert seg i saken. Hvis noen kaster henne ut av landet før saken er prøvd for Une og eventuelt retten skal de ha stor selvtillit, sier advokat Seland.
 

Tidligst til høsten

En eventuell rettssak vil ikke komme opp før tidligst til høsten. 3. juni er aller siste frist Lailia Navrud har fått for å reise ut av landet.

Saken opprører stadig flere. En sjekk på facebookgruppen i går ettermiddag viser at det nå er nær 50.000 mennesker – en fordobling på ett døgn – som er opprørt over Unes håndtering av saken.
 

Får nytt håp

Ole Kristian Navrud og kona har nå begynt å fatte nytt håp om at saken kan få en lykkelig løsning.

– Vi er litt mer optimister etter å ha snakket med advokat Seland. Dessuten får vi så mange støtteerklæringer fra fjern og nær at det er helt uvirkelig. Vi har ikke kapasitet til å svare på alle henvendelsene, men alle skal vite at interessen og støtten varmer veldig, sier Ole Kristian Navrud.

LES OGSÅ: Stoltenberg kan ikke hjelpe familien