RHA er opplagsvinner med rekordøkning

Fornøyd: Svein Ove Isaksen, ansvarlig redaktør og daglig leder i RHA, er svært godt fornøyd med opplagstallene som kom tirsdag. RHA har den sjette største økningen av landets aviser, med en økning på 13,5 prosent.

Fornøyd: Svein Ove Isaksen, ansvarlig redaktør og daglig leder i RHA, er svært godt fornøyd med opplagstallene som kom tirsdag. RHA har den sjette største økningen av landets aviser, med en økning på 13,5 prosent. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det var god stemning i redaksjonslokalene da de offisielle opplagstallene for norske aviser ble kjent i går. RHA har en økning på 13,5 prosent. Det er sjette best i landet.

DEL

– Ja, dette er virkelig gøy. En bevisst satsing og solid håndverk fra gode medarbeidere har gjort at vi opplever en slik formidabel økning, smiler redaktør Svein Ove Isaksen.

RHA har nå et godkjent opplag på 4 129. Det er en økning på 490 abonnenter fra året før.

– Vi har gjort en rekke grep for å møte den digitale hverdagen. Vi har innført betalingsløsning på nettutgaven, lagt om journalistikken slik at vi jobber som en dagsavis med nyheter på nett hver dag. I tillegg har vi sørget for å holde kvaliteten oppe på papirutgaven to ganger i uken, sier redaktøren. Han legger til at bevisst satsing på kvalitetsjournalistikk og gravesaker også har bidratt til den økende interessen for lokalavisa.

LES OGSÅ: "Og gjett om vi kommer til å følge med"

Står sterkt

– RHA har alltid stått sterkt i Røyken og Hurum, og vi er en av de få avisene som faktisk har en økning i antall papirabonnenter det siste året, sier Isaksen.

Den største økningen er imidlertid kommet i digitale abonnenter.

– Etter at vi begynte å ta betalt for de aller fleste sakene våre på nett, er det svært mange som har valgt et rent digitalt abonnement hos oss. Da får de tilgang til alt innhold på nett i tillegg til at de får e-avisen kvelden før den kommer på papir i postkassene. Det er et produkt som har slått an, sier Isaksen.

I fjor ble det også etablert en felles nettdesk for avisene i Buskerud, noe RHA har nytt godt av.

– Desken er betjent alle dager fra morgen til sen kveld og det gjør at vi er enda mer aktuelle i vår nettutgave, framholder Isaksen.

LES OGSÅ: Her er Røyken en av de aller første kommunene i landet

Samfunnsoppdraget

– Vi vet også veldig mye om hva folk ønsker å lese om. Vi prioriterer det folk vil ha, men er samtidig nøye med å utføre samfunnsoppdraget vårt – være både nær og viktig, sier redaktøren.

Han takker også eier Amedia som har vært en god støtte.

Konsernsjef Are Stokstad i Amedia peker blant annet på RHA som et eksempel på de gode resultatene i konsernet:

– Amedia har satt en ny standard for abonnementssalg og digital innholdsstrategi. Vi har etablert en bærekraftig forretningsmodell der vi setter journalistikken i fokus. Forståelse for lesernes behov og utviklingen av innholdet i tråd med dette er avgjørende for å sikre lokalavisenes framtidige posisjon og rolle som lesernes førstevalg for digitalt innhold, sier Stokstad.

LS OGSÅ: Lederskribenten er også litt skuffet

Opplagsvinner

RHA er opplagsvinner i Buskerud med en økning på 490 abonnenter (13,47%).

Av de andre avisene i Buskerud, så øker også Bygdeposten (+376), Røyken og Hurum avis (+490), Laagendalsposten (+305), Lierposten (+194), Ringerikes Blad (+186), Eikebladet (+68), mens Hallingdølen opplever som eneste avis i Buskerud nedgang, med et fall på 116.

Artikkeltags