Marsjerte til topps

SPREK: Ove Schie fra Midtbygda fyller om en måned 90 år. Søndag deltok den spreke karen i årets Røykenmarsj for femte gang som registrert turgåer. Da vanker det også gullmerke for aktiv deltakelse.

SPREK: Ove Schie fra Midtbygda fyller om en måned 90 år. Søndag deltok den spreke karen i årets Røykenmarsj for femte gang som registrert turgåer. Da vanker det også gullmerke for aktiv deltakelse.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

For 18. gang arrangerte Herstadhei Turisthytteforening Røykenmarsjen på søndag. Sur Vind og og manglende sol var ikke noe hinder for at over 180 små og store tok på seg turskoene.

DEL

Det var mange spreke mennesker i alle aldre som deltok i årets Røykenmarsj. En av de eldste deltakerne, Ove Schie, fra Midtbygda har deltatt 12-13 ganger, men drøyde med å registrere seg. Likevel var det søndagens marsj den femte som registrert turgåer, og da vanker det gullmerke på den spreke mannen som blir 90 om en liten måned.

- Jeg har gått 12 kilometer i dag og har hatt en fantastisk fin tur. Foreningen har lagt opp en løype med stor variasjon, og man kan egentlig velge flere vanskelighetsgrader. Jeg har også sett veldig mye mennesker, så dette må nesten være rekord tror jeg, sier Schie.

Mange småbarnsfamilier

Leder for Herstadhei Turisthytte-forening, Gunnar Thue, sier at det ikke var langt unna med en rekord i år.

- Det har vært helt fenomenalt med både oppmøte og stemning. Vi har nok hatt over 180 innom hytta vår i dag, og over 100 har registrert seg. Rekorden er på litt over 200, så dette var veldig bra sett i forhold til at det blåste en del i dag, sier Thue.

Han synes spesielt at det er koselig å se så mange småbarnsfamilier som dukker opp.

- Folk har grillet og kost seg. Vi er veldig glade for å se at de voksne tar med seg de små barna på tur. Mange har nok fått lovnad om belønning med vafler, sjokolade og god og varm drikke. Spesielt vaflene er tydeligvis så gode, for flere kommer tilbake for å få mer, sier Thue fornøyd.

Godt tilrettelagt

Selv om mange familier benyttet sjansen til å delta i årets Røykenmarsj, er det ikke alle deltakerne som kommer i grupper.

- De fleste som går denne marsjen er par, men jeg som er alene trenger litt drahjelp for å komme meg ut. Dette var første gangen jeg deltok i denne marsjen, men jeg har gått mange liknende marsjer andre steder. Selv går jeg mye i Hurummarka og Årosmarka, men forandring fryder jo som kjent. Jeg synes det er en veldig fin turvei, hvor de har vært flinke til å legge til rette med å legge ut planker hvor det er litt gjørmete, sier Mona Lapstun fra Sydskogen.

Marsjen er totalt litt over en mil lang for dem som velger å gå hele løypa. I Mars blir det et tilsvarende arrangement, men denne gangen blir det med ski på beina.

- Vi kommer til å henge ut poster for barna med spørsmål, og de som vil får lov til å kjære scooter. Det blir den samme løypa som vi brukte i årets Røykenmarsj, sier Thue.

Artikkeltags