Lek i vannkanten

HEI HVOR DET GÅR: Det går unna når redningsskøyta «Uni Oslofjord» guffer opp farten så sjøsprøyten står. I regi av Røyken Seilforening, arrangeres det tre uker denne sommeren «Gøy på vannet».

HEI HVOR DET GÅR: Det går unna når redningsskøyta «Uni Oslofjord» guffer opp farten så sjøsprøyten står. I regi av Røyken Seilforening, arrangeres det tre uker denne sommeren «Gøy på vannet».

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Over 40 unger deltar denne uken i «Gøy på vannet» i regi av Røyken Seilforening. Pågangen er stor, men gleden av å delta er enda større.

DEL

For noen er det første gang de deltar, mens andre har vært med før. «Gøy på vannet» har blitt en stor suksess etter at Røyken Seilforening startet opp for fem år siden. Bare denne uken sto åtte barn på venteliste, selv om de i år tar inn noen flere enn i fjor.

- Vi arrangerer dette to uker om sommeren, men på grunn av så stor interesse har vi valgt å arrangere en ekstra uke i august. I tillegg har vi tatt inn 42 barn, noe som er to flere enn i fjor, sier en svært fornøyd Magnus Brun som er ansvarlig for arrangementet.

Treffer godt

En hel uke får barna leke i vannkanten i Nærsnesbukta med krabbefiske, svømming, seilbåtturer, rumperistekjøring, opplæring av sjøvett og forskjellige strandaktiviteter.

- Vi legger opp til at det skal være læring under lek, og ut fra de reaksjoner vi får så treffer vi veldig godt.

På mandag la vi opp en rebus slik at barna skulle bli kjent med hverandre, sier Brun.
Tirsdag fikk de blant annet besøk av Redningsselskapet som stile opp med en av sine redningsskøyter.

Vannkanon

Barna fikk bli med ut og teste både båtens hestekrefter og vannkanonen.

- Dette er utrolig gøy! Dette er sånn alle båter skal være, skriker en av barna ut i ren glede når skipper Tom-Erik Carlsen på «Uni Oslofjord» guffer opp farten og sjøsprøyten står i været.
- Med denne båten kan vi nærmest stoppe på meteren og den går i opptil 40 knop, opplyser Carlsen.

Høydepunkt

På land bruker de som ikke fikk være med i første omgang tiden til å bade i det relativt kalde vannet og fiske etter krabber. En ting er iallfall barna enige om, og det er at rumperisteren er det desidert største høydepunktet etter de to første dagene. Men man skal ikke se bort fra at et besøk på Oscarsborg festning og vannakvariet i Drøbak havner høyt opp på lista.

- Vi har ti små og store seilbåter, så på onsdag seiler vi ut til festningen og akvariet, før vi stopper innom Sætre for en is, sier Brun.

Artikkeltags