Gå til sidens hovedinnhold

Helgen for barn og unge - og utviklingshemmede

Artikkelen er over 3 år gammel

Robotinsekter på biblioteket, høstkonkurranse for speiderne og bandmønstring for utviklingshemmede. Det skjer litt forskjellig denne helgen.

Det var mange som koste seg på Quirkbot-verkstedet Slemmestad bibliotek hadde i våres. Derfor finner bibliotekar Stine Runshaug igjen fram Quirkbot-robotene og inviterer til et totimers verksted denne lørdagen.

Denne gangen skal det lages robotinsekt.

Les også: Ny ungdomskafé i Åros

Verkstedet er for barn og unge fra 5. trinn, og det er plass til seks deltakere.

– Deltakerne trenger ikke ha erfaring verken med roboter eller programmering, det er nok at de er nysgjerrige, sier bibliotekaren.

Biblioteket på Slemmestad åpnet i høst et «makerspace» kalt Verkstedet. Her kan barn, unge og voksne utforske teknologi og programmering, og ikke minst få utløp for sin skapertrang.

Speiderkonkurranse

Speiderne i Nedre Buskerud krets av Norges speiderforbund inviteres til høstkonkurranse på Spikkestad barneskole denne helgen.

– Her konkurrerer patruljene i troppene på mange ulike områder, som førstehjelp, rundløype og orientering, forteller Åse Lien Aaberg.

Les også: Boksetalentet Andrea fra Bødalen (11) vant

Hver patrulje må ha med seg sag, skrivesaker, patruljens førstehjelpsskrin og minst to kompass. I tillegg trengs liggeunderlag og sovepose.

– PC og iPad er det ingen grunn til å ha med, sier Lien Aaberg.

Bandmønstring

Bandmønstringen i Buskerud er fylkes årlige møteplass for musikkgrupper for utviklingshemmede. I år arrangeres mønstringen for 21. gang, og rundt 120 musikanter deltar.

Sammen med 60 instruktører og hjelpere skal de fylle scenen og salen med flott underholdning.

Hurø-gjengen Krutt og Hurø-gjengen Vise Versa er blant deltakerne.

I lunsjen blir det minikonsert med Lars Erik Blokhus.

Arrangementet foregår på Union Scene i Drammen søndag.

– Dette er årets gladeste musikkdag, mener Elisabeth Bjørke Knudsen og Sigbjørn Innjord Thomassen i Buskerud musikkråd, som står bak arrangementet.

Kommentarer til denne saken