Verden rundt på en kveld

Bød på seg selv: Trioen (fra venstre) Torjus Meland, Frode Stub-Andersen og Bjørn Gundanes skapte både begeistring og latter med sin varme tilnærming.

Bød på seg selv: Trioen (fra venstre) Torjus Meland, Frode Stub-Andersen og Bjørn Gundanes skapte både begeistring og latter med sin varme tilnærming.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Det var her i Sætre vi gjorde alt det gærne, sa Bjørn Gundanes bak trommene, og dermed var premissene for en fargerik aften på Sætre gård satt.

DEL

Det mangler ikke på innlevelse og evnen på å by på seg selv, når trioen Frode Stub-Andersen (gitar), Bjørn Gundanes (tromme) og Torjus Moland (fele) holder konsert. Sist torsdag blåste høstløvet hutrende forbi i gatene i Sætre, men inne på Sætre gård var det tropevarmt og hyggelig atmosfære. Drøye 30 mennesker hadde tatt turen for å kose seg med vin, kaffe eller noe å spise på.

Trioen bor alle i Holmsbu, men ifølge Gundanes ligger hjertet deres i Sætre.

– Det var vi hadde oppveksten vår og var ungdom, forteller Stub-Andersen.

– Det var også her vi gjorde alt det gærne, repliserte Gundanes til latter fra publikum.

Musikalsk reise

Det var folkemusikk som sto på menyen denne kvelden, men det var også lette krumspring innenfor tango, jazz og en gammel og ukjent sang om Sætre.

– Vi skal ta dere med på en musikalsk reise gjennom mange forskjellige land og kulturer. Vi begynner like så godt i Norge, proklamerte Stub-Andersen og satte i gang en helnorsk brudemarsj. Deretter bar det videre over til Shetland med låten «Femøringen» – godt hjulpet av Moland og hans fele.

På Shetland følte guttene for å dra i gang den irske balladen «Danny Boy», og stemningen i steg enda et par hakk i varmen.

Sang fra svigerfar

Det ble ingen lang stans på Shetland, for trioen var utålmodige for å komme seg videre til Frankrike og Paris.

– Der er det mye spennende musikk. Vi vil gjerne by litt på Django Reinhardt som levde i en sigøynerleier utenfor Paris som 18-åring, fortalte Stub-Andersen som like etter satte i gang med Reinhardts «Daphne».

Publikum koste seg virkelig denne kvelden, for programmet viste seg å langt og variert. Det ble plass til musikk fra Russland og Sverige før man etter hvert havnet i mere lokale forhold. Tidligere eier av Sætre gård, Bodil Riisberg, fant for kort tid siden en sang langet av hennes svigerfar Harald Riisberg til sin kone Asta.

– Jeg ble veldig rørt når jeg så sangen, og tenkte at det passet veldig godt å synge den her, sa Riisberg før det ble allsang på Sætre gård.

  • Les også: Spiseriet fikk toppkarakter

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken