Sandvik er innflytter til Hurum på tredje året, og stortrives i Sætre.

Opprinnelig er han nordlending fra Narvik-traktene, med påfølgende østlandsopphold i Oslo og Tønsberg før han sammen med kona fant veien til hennes hjemlige trakter.

Følg RHA på Facebook.

– Kona min er opprinnelig fra Storsand, så det er ikke veldig spesielt at vi valgte Hurum når vi ville ut av storbyen, sier han.

Vinnerbilde har han tatt ved en tidligere 17. mai feiring, og motivet dukket opp litt tilfeldig forteller han.

– Jeg tok først noen bilder av min svigermor gjennom glasset. så begynte jeg å finne andre motiver gjennom glasset. Et av dem ble vinner bilde med flagg i glasset, forteller Sandvik.

Han er fornøyd med bilde.

– Flagget gir et godt symbol på en glede og en fest. Derfor valgte jeg å gi det bilde navnet feiring og glede. Jeg synes det forteller mye om den gleden vi føler ved å markere vår egen grunnloven, sier han.

Ivrig fotograf

Sandvik beskriver seg selv som en ivrig hobbyfotograf, men er bygningsingeniør av yrke.

For juryen med Fotograf Mjøen i spissen var det en liten utfordring å finne den rette vinneren blant de innsendte bidragene, men de fant fort fram til et knippe nominerte.

– Det er alltid litt vanskelig å velge ut det beste motivet, men når bidragene var ferdig grovsortert fant vi fort vinnerbilde. Mange hadde valgt en litt dyster tolkning av grunnloven, men jeg følte det mer riktig å velge et bilde som gir en følelse av fest og feiring. Flagget er vel vårt viktigste nasjonalsymbol for feiring. Mange mener det kanskje er litt gammeldags og avleggs, men vi kan ikke slutte å bruke flagg, sier Else Mjøen på vegne av juryen.

Som premie ble Sandvik overrakt en innrammet kopi av bilde, og ulike hageverktøy overrakt av
Dag-Owe Paulsen i byggmiks på Sætre.