NM i speiding til Skogsborg

BEREDT: Georg Smedhus har vært primus motor for å få NM i speiding til halvøya, og er glad de lokale speidergruppene i Røyken og Hurum var villig til å gripe sjansen til et lokalt NM når den bød seg. – Vi har få store nasjonale arrangement her på halvøya, og NM er god markedsføring av oss og kommunene, sier han.

BEREDT: Georg Smedhus har vært primus motor for å få NM i speiding til halvøya, og er glad de lokale speidergruppene i Røyken og Hurum var villig til å gripe sjansen til et lokalt NM når den bød seg. – Vi har få store nasjonale arrangement her på halvøya, og NM er god markedsføring av oss og kommunene, sier han.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Røyken blir vertskommune for neste års NM i speiding. – Vi fikk tilslaget etter at Trøndelag trakk seg. Det er første gang et slikt NM blir lagt til nedre Buskerud, sier prosjektleder Georg Smedhus for NM i 2013.

DEL

NM i speiding betyr at ca. 1000 speidere fra hele landet inntar Skogsborg med teltleirer den andre helgen i juni 2013.

– Vi ser fram til å være vertskap for NM. Vanligvis er det en kamp om å få arrangementet, men når Trøndelag trakk seg som arrangør kastet vi oss rundt og søkte. For et par uker siden fikk vi klarsignal. Det er en flott måte å sveise sammen speiderne på halvøya, og er god reklame for oss. Dessuten er det en flott måte å rekruttere flere til speideren, sier Smedhus fornøyd.

Følg Røyken og Hurums Avis på Facebook.

To hatter

Når Smedhus tar på seg rådmannshatten blir han ikke mindre fornøyd.

– At Røyken blir satt på kartet i store nasjonale arrangementer er god reklame, sier Røyken-rådmannen, og legger til at denne gang er han like fornøyd uansett om det er speider- eller rådmannshatten han har på.

Ordfører Rune Kjølstad er også begeistret over at Røyken kommune blir åsted for et nasjonalt arrangement.

– Det er ikke ofte vi har hatt nasjonale stevner i kommunen, men jeg vil gjerne ha flere, sier han.

Litt annerledes

Målet er å lage et NM i en mer moderne form, og med større appell til ungdommen.

– Det blir ikke bare sang rundt bålet når vi inntar Skogsborg. Stranda og sjøen skal utnyttes fullt ut. Dessuten ser vi for oss musikk og liv om kvelden med mer diskolys enn lys fra leirbålet, sier han.

Akkurat stort nok

Skogsborg på grensa mellom Åros og Sætre er bare akkurat stort nok til at de rundt 1000 speiderne får plass. Derfor har Smedhus tenkt å benytte seg av flytende supplement.

– Det blir liggende en ferje ved kaia som skal frakte folk ut på sjøen og inn til Sætre og Oscarsborg, sier han.

For dem som frykter at Skogsborg blir lukket for alle andre kan Smedhus berolige med at her er alle velkommen speider eller ikke, men bilen kan du glemme å ta med ned.

– Det blir fullt her nede, så parkering må foregå et annet sted. Derfor blir det ferje mellom Sætre og Skogsborg slik at folk kommer seg til og fra, sier han.

Forberede

I løpet av året som kommer skal de to lokale aktørene i forbundene KFUK-KFUM og Norges speiderforbund bruke mye tid på å sette opp neste års program med god hjelp også fra Asker KFUK-KFUM.

– I fellesskap skal vi forberede 13 ulike delkonkurranser som står på NM-programmet.

– Det betyr at mange av oss må stå på for å få programmet på plass, sier han uten å bli redd av den grunn.

– Det er mange som vil være med å hjelpe til for at vi skal lage tidenes beste NM i speiding, sier han.

Artikkeltags