Sørensen som er fra Spikkestad har utgitt sin første diktsamling i høst. Han er kåret til Månedens poet i Dagbladets «diktkammeret» tre ganger, og i høst fikk han publisert tre av sine dikt i bladets Diktspalte.

Nå har han utgitt sin første samling av dikt på Alm Media.

Følg RHA på Facebook.

Diktsamlingen kaller han Ingenstedet, og det forklarer han med at det er der han har vært de siste årene. Det er også den veien hovedpersonen Abel i diktsamlingen skal.

– Det er Abel, et snålt, språklekent og ensomt barn som ser tilbake og forteller om reisen mot Ingenstedet. Han har med seg tøydukken Houdini som våpendrager og forsvarer mot alt det triste, sier Sørensen om diktene.

Gavepakken

Etter å ha jobbet på Ikea i mange år fikk han diagnosen ME.

– Det er et utmattelsessyndrom og i lang tid orket jeg lite. Jeg orker ikke så mye av gangen nå heller, men jeg er blitt ekspert på kroppslig Enøk, sier han, og takker høyere makter for twitter.

– Jeg er gjerrig på hva jeg bruker krefter på. Derfor er Twitter en gavepakke med tanke på å si noe om hva jeg mener i korte meldinger, og få tilbakemeldinger også. Spesielt når det er begrenset med krefter til sosial omgang med folk, sier han.

Det var også via Twitter han fikk kontakt både med forlaget og illustratør Mariann Nikoline Roer som har tegnet til diktene.

For å huske sin søster

Sørensen legger ikke skjul på at det krever stor selvdisiplin å få satt ord på papiret, men at Ingenstedet var en historie han måtte få ut.

– Jeg begynte på diktsamlingen for tre år siden. Diktene er til min søster som jeg mistet da hun var tre og jeg var fem år. Det er en måte å sette ord på tankene mine om det å savne en søster. Ingen ville snakke om henne til meg da hun døde. Dette er min måte å gjenoppdikte henne på 50 år etter at hun gikk bort. Jeg er den siste som husker at hun fantes, men jeg husker ikke mye om henne.

Derfor ha jeg skapt en fortelling om henne, forteller han.

Sørensen forteller at det var mange som oppmuntret han til å samle diktene i en bok.

– Jeg har mange andre dikt av en annen karakter også. De var egentlig ferdig først, men det ble diktene til min søster som blir utgitt først, sier han.