– Vi har alle noe å glede oss over

FULLT HUS: Det var fullt på Hønehuset under markeringen av Verdensdagen for psykisk helse. ALLE FOTO: PER D. ZARING

FULLT HUS: Det var fullt på Hønehuset under markeringen av Verdensdagen for psykisk helse. ALLE FOTO: PER D. ZARING

Artikkelen er over 3 år gammel

Årets tema på Verdensdagen for psykisk helse var «Noe å glede seg over». Ulike innspill rundt temaet på årets markering i Hurum konkluderte med at det er mye å glede seg over.

DEL

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse.

Tilhørighet gir trygghet

– Å være trygg på egen identitet og føle tilhørighet er grunnleggende for psykisk helse. I 2016 snakket vi om hvordan endringer i livet påvirker vår psykiske helse. Budskapet var at vi takler endringene bedre dersom vi har en sterk identitet/selvfølelse og har gode relasjoner. Men hva skjer når vi kommer til et nytt sted og skal etablere oss? Hvorfor er det noen som finner seg til rette mens andre blir stående utenfor? Dette er bakgrunnen for årets tema, sa Randi Torseth, leder for Dagsenteret i Hønehuset på Tofte.

Les også: Mange unge i Buskerud føler seg ensomme, og de fleste er jenter

Barn er viktige

Til markeringen av dagen på Hønehuset var det invitert gjester fra Hurum, Røyken og Asker, samt at ansatte ved Psykisk helse og brukere av Dagsenteret var til stede, og sammen fylte de lokalene til trengsel.

I forbindelse med årets tema oppfordret Torseth folk til å finne de små og store tingene rundt seg som gir glede for dem selv og andre, og praten gikk livlig rundt bordene til akkompagnement av kaffe og kaker.

Mange nevnte små barn som en stor glede; «det at et nyfødt barn smiler til deg» og «det å få barnebarn på besøk» var gleder mange tok fram. Alt i alt ser det ut til at vi alle har mye å glede oss over, bare vi ikke glemmer de nære tingene i livet.

Les også: Lek på tvers av alder gir trygghet og glede

Elvis er populær

Rosinen i pølsa denne kvelden var Elvis-konsert med Johnny Reel. Rockeføttene satt løst og flere av damene måtte ut på gulvet. Karene, derimot, så ut til å sitte godt der de satt.

– Det er viktig at vi har denne dagen, og det er brukerne av Dagsenteret og Friskliv, psykisk helse og rustjenesten som står for markeringen av Verdensdagen, sa Torseth.

– Vi har hatt en fantastisk kveld med glade mennesker og musikk. Folk hygget seg, og Elvis er jo populær, sa virksomhetsleder Kirsten Willett Jansen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken