Stafett for livet: Satser på 600 deltakere allerede første året

KLARE: Fra venstre: Birgit Nordheim kreftkoordinator i Røyken og Hurum, Heidi T. Westbye økonomiansvarlig i stafett for livet nye Asker, Mette Heimstad nestleder i stafett for livet, og Jens Stedje leder i Stafett for livet i Nye Asker.

KLARE: Fra venstre: Birgit Nordheim kreftkoordinator i Røyken og Hurum, Heidi T. Westbye økonomiansvarlig i stafett for livet nye Asker, Mette Heimstad nestleder i stafett for livet, og Jens Stedje leder i Stafett for livet i Nye Asker.

Artikkelen er over 1 år gammel

– Nå trenger vi 40 frivillige fra fjern og nær, sier Jens Stedje, leder for Stafett for livet i Nye Asker.

DEL

– Det skal være et stort informasjonsmøte på ROS Arena på Spikkestad onsdag 29. november, og da inviterer aksjonsgruppa alle som er interessert i å bidra, sier Stedje.

Sammen med kreftkoordinator i Røyken, Birgit Nordheim forbereder han nå det store møtet. Han har også med seg nestleder Mette Heimstad og økonomiansvarlig for stafetten i nye Asker, Heidi T. Westbye.

– Vi inviterer alle som kan og vil til et informasjonsmøtet 29. november på ROS Arena på Spikkestad klokken 18.30. Vi inviterer også våre nettverk i regionen og våre nær 10 000 medlemmer, sier de.

Les også: Delte ut grønnsakssuppe på verdens matvaredag

Et av åtte steder

Planen er å utvide Stafett for livet til å bli landsdekkende med minst åtte byer i 2018. Nye Asker er et av de åtte stedene.

– Vi satser på minimum 600 deltakere allerede fra første året og er helt avhengige av å mobilisere frivillige fra kommunen. Vi vil selvsagt også ha med oss frivillige fra nabokommunene, siden nye Asker er det eneste stedet i denne delen av landet som har stafetten.

Noen av oppgavene som de frivillige skal jobbe med er rekruttering av fightere og lag til stafetten, lysseremoni, stands for opplysning/informasjon, underholdning, logistikk, mat og drikke, PR-arbeid og sponsorarbeid. Den store stafetten går av stabelen fra 19. til 20 august neste år.

– Stafett For Livet er den norske utgaven av Relay for life. Dette er ikke et normalt løp hvor den raskeste vinner, men et 24 timers støttearrangement som symboliserer den kampen en kreftpasient opplever i sitt sykdomsforløp, forklarer Stedje og Heimstad.

Les også: Hurum brannvesen samlet inn 100 000 kroner til kreftsaken

Alle kan være med

Stafetten oppfordrer med andre ord både løpere, tilskuere og hele lokalmiljøet til å ta i et tak for kreftsaken.

– Vi skal arrangere en lagstafett hvor man veksler mellom å gå eller løpe i en time av gangen – i 24 timer. Lagene er av ulik størrelse og består som regel av familie, venner, skoler og bedrifter som melder seg på og gjennomfører en stafett på et avgrenset område, forklarer Heimstad. I tillegg skal hvert lag som stiller ha sin historie, et menneske, som laget vil støtte eller minnes.

– De fleste av oss har eller vil bli berørt av kreft, eller kjenner noen som de ønsker å støtte eller minnes. 32 000 mennesker rammes av kreft hvert år, og 240 000 lever med kreft. Her er det mange som har grunn til å stille opp, avslutter Jens Stedje.

Artikkeltags