– Det spiller ingen rolle om du er en eller flere, ung eller eldre, alene eller med en familie. Kanskje er det en spesiell årsak til at du synes det ville være hyggelig å ha noen å dele julekvelden sammen med i år, sier Unn Cecilie Raastad.

Les også: – Julemarkedet kan være en redningsplanke

Fikk ideen i fjor

Ideen til en felles julefeiring fikk hun og Espen sammen med familiene på julaften i fjor.

– Vi satt og hadde det hyggelig, min og min brors familie. Da bestemte vi oss for å lage en julaften hvor alle kan komme og ha det hyggelig og spise sammen med oss. Vi spør ikke noen om hvorfor, sier hun.

Dermed er initiativet tatt, og nå venter de to med familier bare på at folk skal strømme på.

Les også. Kaja kan bli stjerne i «Reisen til Julestjernen» 

– Det spille ringen rolle om det kommer tre eller tretti. Her på Høyenhall har vi plass til alle uansett om de melder seg i forkant eller ikke, sier hun.

Mange sa ja

Etter å ha lansert ideen tok søskenparet kontakt med andre i nærmiljøet for å skaffe sponsorer.

– Det har vært utrolig god respons, og mange har sagt ja til å bli med å sponse kvelden. Dette er en skikkelig dugnad basert på frivillige, sier hun.

Med på spleiselaget er både private og kommunale.

Les også: Kari (98) får beholde tirsdagstreningen

– Med gode bidrag fra lokale sponsorer er vi i stand til å arrangere en hyggelig julemiddag i storstua på Høyenhall. Her vil det bli god mat, julemusikk, fin julestemning og gaver, sier hun, og kan til og med tilby å hente og bringe.

Transport

– For dem som trenger skyss til og fra blir vi glade for beskjed i forkant, men alle er velkomne uansett, sier hun, og legger til at selve festen blir fra klokken 16 til 20.

Totalt er de 12–15 frivillige som stiller opp for å gjøre det hele til en trivelig kveld.

Hjelper til

Røyken kommune bidrar økonomisk gjennom Frivilligsentralen.

– Frivilligsentralen har gitt 5000 kroner i oppstartstilskudd og 10 000 kroner fra frivillighetsfondet. Vår rolle er å være en støtte, hjelpe til med kontaktnett og også trykke opp invitasjoner, forteller Christian Vesseltun, daglig leder av Frivilligsentralen i Røyken.

Les også: Samler julehefter fra krigsårene