Kvinne i turfølge falt ned skrent og døde

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En kvinne i 70-årene fra Oslo omkom etter å ha falt seks-sju meter ned en skrent på Kinnartangen i Hurum onsdag. Kvinnen var en del av et større turfølge.

DEL

(Drammens Tidende) HURUM: Nødetatene ble varslet om ulykken i 13.30-tiden.

Ifølge politiet skal kvinnen ha vært del av et turfølge på 100 personer. Hun havnet utfor en skrent og falt seks-sju meter.

Nødetatene tok seg raskt fram til ulykkesstedet, til tross for svært ulendt terreng. Helsepersonell utførte livreddende førstehjelp, men livet sto dessverre ikke til å redde.

Pårørende er varslet.

– Vi har opprettet en sak på ulykken, og har avhørt en del vitner. Foreløpig ser det hele ut som en tragisk ulykke som har skjedd i et bratt terreng, sier avsnittsleder Kurt Springer ved lensmannskontoret i Røyken og Hurum.

LES OGSÅ: Godset risikerer å miste sin midlertidige trener

– Tragisk

Daglig leder i DNT Oslo og omegn, Henning Wikborg bekrefter at kvinnen var en del av en seniortur i deres regi. Hun skal ha snublet og falt utfor en skrent.

– Dette er helt grusomt, sier Wikborg.

Kvinnen var utdannet turleder, men var ikke turleder på denne turen.

– Hun er godt kjent i miljøet og en kvinne som mange kjenner. Dette viser bare hvor sårbart livet er, sier Wikborg.

Kriseteamet i kvinnens hjemkommune er på plass og i kontakt med turfølget. DNT har i tillegg opprettet et mottakssenter for turfølget og pårørende, slik at disse blir ivaretatt på en best mulig måte.

DNTs seniorturer arrangeres ukentlig.

Artikkeltags