Nå kommer en solid ladning snø – før regnet vasker den bort igjen

Først blir alt hvitt - før regnet sørger for realt slapseføre.

Først blir alt hvitt - før regnet sørger for realt slapseføre. Foto:

Det blir to begivenhetsrike døgn på værfronten. Først dumper det ned rundt 10 centimeter snø, før dobbelt så mye regn sørger for at snøen vaskes bort. Men før veiene atter er bare – blir det skikkelig slapseføre, så et er bare å finne fram kalosjene.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Kristian Gislefoss kan love solide doser vær de neste dagene. Mens det i dag drysser litt hvitt fra himmelen, er det bare en forsmak på hva som kommer onsdag.

– Det begynner som snø i morgen, og de vil nok komme så mye som ti centimeter i drammensdistriktet. Det betyr vanskelige kjøreforhold og ganske så trøblete forhold. Temperaturen vil trolig holde seg på minussiden til utpå natta, og da går nedbøren over til regn, sier Gislefoss.

Spørsmålet er når nedbøren går over fra forholdsvis fast form til flytende.

– Det vil nok skje i løpet av natt til torsdag, og det vil regne ganske mye hele torsdagen, sier meteorologen.

Om prognosene slår til vil de 10 centimeterne med snø bli etterfulgt av 20 millimeter regn. Om all nedbøren skulle kommet som snø, ville det gitt drøye 30 centimeter med snø – da en millimeter regn tilsvarer en centimeter snø.

– Når det kommer såpass mye snø først, så vil regnet naturlig føre til skikkelig slapseføre. Vi vil nok sende ut et farevarsel i løpet av dagen og advare mot vanskelige kjøreforhold, sier Gislefoss.

Når det verste uværet har gitt seg utpå fredagen, så er det litt usikkert hvordan været egentlig blir.

– Det ser ut til å bli litt kaldere og kanskje noe snø i helga, men med nordøstlig vindretning kan det være litt vanskelig å varsle været nøyaktig så langt fram i tid, sier Gislefoss. Men modellene tyder på at det kan bli litt kaldere gjennom helga og ut i neste uke.

Planlegger du en helg på hytta, så kan du regne med bra skiføre.

– Det ser ut til at nord for Krøderen kommer all nedbøren som snø. Der blir det nok ikke like mye som i drammensområdet, men det kan fort komme rundt 20 centimeter snø i fjellstrøkene nord i Buskerud, ser Gislefoss.

Artikkeltags