(Drammens Tidende)

DRAMMENSDISTRIKTET: Politiet har de siste dagene mottatt flere henvendelser fra folk om såkalte «travellers», som reiser rundt og tilbyr maling og vask av tak i Drammen og kommunene rundt.

– De aktuelle personene snakker engelsk, kjører britiskregistrerte biler merket som typisk håndverkerbiler, og de kjører rundt i boligområder der de tar kontakt med boligeiere og tilbyr for eksempel maling og vask av tak, skriver politiet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Regnskapssjef forsøkt svindlet for halv million: – Skremmende

Pågående etter avslag

Politiet har fått rapporter om at det tilbys skriftlig kontrakt og arbeiderne viser fram dokumenter som angivelig viser at firmaet er registrert i foretaksregisteret og i merverdiavgiftsregisteret. 

Noen boligeiere beskriver håndverkerne som veldig pågående, også etter at de har takket nei til tjenestene.

Politiet har sjekket opplysningene knyttet til det ene firmaet som er oppgitt i forbindelse med disse besøkene, og her viste det seg at informasjonen var falsk.

– Meld fra om registreringsnummer

Politiets oppfordring er derfor krystallklar, forteller leder Bård Olav Fossanfor etterforskningsseksjonen ved Drammen politistasjon.

– Ikke inngå avtaler med disse omreisende selgerne. Vi har erfaring fra tidligere år med samme miljø, der det var tilbud om steinlegging og asfaltering. I disse sakene viste det seg at det flere ganger oppsto konflikt om betalingen etter at arbeidet var utført, og noen oppfattet også hele situasjonen som truende. I tillegg er det grunn til å stille spørsmål ved seriøsiteten til disse selgerne, både håndverksmessig og forretningsmessig, sier han.

Politiet ber også folk om å notere seg registreringsnummer på bilene som brukes, og at politiet blir varslet.

Fredag fikk politiet melding om at noen hadde hatt besøk og de fortalte at de var blitt tilbudt vask av tak, opplyser politiets operasjonsleder Marianne Mørch. Politiet traff like etterpå to personer i en bil, såkalte «travellers» i Mjøndalen. Disse ble sjekket opp og politiet ga dem en formaning, det melder politiet i Søndre Buskerud på Twitter.

LES OGSÅ: