Kana barnehage er en privat barnehage med tre avdelinger som drives av en ideell stiftelse. Eierskapet administreres av et styre som består av to innvalgte foreldre og to ansatte.

I fjor gjorde de en del oppgraderinger inne, som utskiftninger av kjøkken og stellerom og maling av alle vegger. De har også satt opp et tilbygg med god plass til vogner til de minste barna med mulighet til å trille rett ut under tak.

– Kjempejobb

I år har de fokusert på uteområdet. Totalt har de seks mål å boltre seg på, og nå har de fått «pusset» opp det sentrale uteområdet.

– Vi hadde store problemer med vann på uteområdet vårt, så drenering var helt avgjørende for å kunne sette opp nye lekeapparater. Vi leide inn Martin Eek og ME anlegg til å gjøre jobben for oss. De startet palmehelgen med å rive alt det gamle og kjøre det bort, og deretter har de kjørt bort mye leire og fylt opp med stein, duk og jord. Gutta i ME anlegg har jobbet på ugunstige tider for å gjøre hverdagen i barnehagen enklest mulig for oss, og de har gjort en kjempejobb. De har også stilt opp på dugnad og hjulpet til å legge ferdigplen. Når dreneringsjobben var ferdig fikk vi satt opp nye lekeapparater, og vi har nå et supert lekeområde tilpasset alle aldersgruppene i barnehagen, sier daglig leder Trude Eide.

Mye å se på

På dugnad har ansatte, foreldre og anleggsarbeidere rullet ut rundt 1200 kvadratmeter ferdigplen.

– Det har vært en fantastisk innsats av foreldregruppen og ansatte i barnehagen. Vi har også satt opp nytt gjerde rundt barnehagen og laget større parkeringsplass. Barna har hatt begrensede uteområder etter påske, med de har vært svært tålmodige. De ansatte har sett hva barna har interessert seg for og lagt til rette for dette, og de har gjort en glimrende jobb med å tilrettelegge for gode lekemiljøer inne og ute, turer i nærområde og vært veldig positive til endringene. Det har også vært mye for barna å følge med på fra vinduene, som traktorer, gravemaskiner og lastebiler, sier Eide.

Høytidelig åpning

Sist fredag var det høytidelig åpning av det nye uteområdet med barn, foreldre, besteforeldre, søsken og annen familie, og ordfører Monica Vee Bratlie er på plass for å foreta den høytidelige og offisielle åpningen.

– Det er hyggelig å få komme hit i landlige og flotte omgivelser og få åpne et så flott uteområde med nye leker og en stor, flott plen dere kan boltre dere på. Jeg vet at denne barnehagen blir godt drevet og at det er en hyggelig atmosfære her, og det kjente jeg også med en gang jeg kom inn. Kommunen har både offentlige og private barnehager, og det mener jeg er en styrke. Det gir mangfold og økt valgfrihet, og sikrer et tilbud som er tilpasset det enkelte barn og den enkelte familie. Takk til Kana barnehage for at dere ruster opp barnehagen og gir et godt tilbud til våre minste innbyggere, sier Bratlie.