Forsvarsbygg markerer åpningen av den nye sommerruten mellom Sætre i Hurum og Oscarsborg med gratis ferje og mange spennende aktiviteter for voksne og barn på festning lørdag.

Ferjerute mellom Oscarsborg festning og Sætre er et rutetilbud som mange har etterspurt i flere år og som vil gi mange lettere adgang til de mange tilbudene på Oscarsborg festning.

Åpningsfest i Sætre

Åpningen av det nye rutetilbudet markeres ved et arrangement på Sætre brygge om morgenen lørdag.

Publikum i alle aldre er velkomne til å delta og bli med ferjen til en hyggelig og opplevelsesrik dag på Oscarsborg.

Sætre og Folkestad Skolekorps spiller på Sætre brygge fra 09.30 til 10.00.

Den offisielle åpningen av rutetilbudet foretas av ordfører i Hurum, Monica Vee Bratlie, før publikum ønskes velkommen om bord i Oscarsborg II.

Første ferjeavgang fra Sætre blir kl. 10.30. På veien til Oscarsborg blir det levende musikk og enkel servering. Alle barn får dessuten en bong som kan byttes inn i en gratis is i kiosken ved ankomst Oscarsborg.

Det meste er gratis

Det settes også opp gratis ferjer fra Sætre kl. 11.20 og kl. 13.30 denne dagen.

Museene er åpne for publikum hele dagen. Det blir gratis guidede omvisninger på festningen og besøke i Torpedostasjonen. For barna blir det mulighet for å være med på gratis «tunnelsafari».

Redningsselskapet som har sin base på Oscarsborg, har «Åpen skøyte» og inviterer til et besøk om bord.

– Vi kan love at alle som benytter denne anledningen til et besøk på Oscarsborg vil få en begivenhetsrik og trivelig dag, sier Forsvarsbyggs nytilsatte festningsforvalter Hilde Falck Olsen.

Hun forteller at Forsvarsbygg også har vært så heldige å få OscarsborgOperaen til å presentere en kavalkade over sine tidligere publikumssuksesser og en minikonsert med smakebiter fra årets forstilling «Carmina Burana» som har premiere 11. august i år. Returferjer fra Oscarsborg til Sætre er kl. 10.55, kl. 13.00 og kl. 17.00.

Flere aktiviteter å delta på finner du i vår kalender

Les også:

Hilde Falck Olsen ansatt som ny festningsforvalter på Oscarsborg

Her er den nye kommandanten