Gå til sidens hovedinnhold

Ledigheten går ned i Røyken og Hurum

Artikkelen er over 3 år gammel

Arbeidsledigheten på halvøya fortsetter å synke.

Tall fra Nav viser at ledigheten fortsetter å gå ned i begge våre kommuner.

I Røyken var det ved utgangen av oktober 254 helt ledige. Det er en nedgang på sju fra måneden før og en nedgang på 32 i forhold til samme tid i fjor. Dermed er 2,1 prosent av arbeidsstyrken i Røyken arbeidsledig.

I Hurum var det 86 helt ledige ved utgangen av måneden. Det er en nedgang på fire fra sist måned, men nedgangen er på hele 22 fra samme tid i fjor. Ledigheten i Hurum ligger nå på 1,8 prosent av arbeidsstyrken.

Ledigheten i Buskerud ligger på 2,2 prosent, mens den på landsbasis er på 2,4 prosent av arbeidsstyrken.

Les også: Politikerne i Hurum bekymret for høyt overforbruk og sykefravær

Flere på tiltak

Antall personer som er på tiltak er stabilt i Røyken, men har økt noe i Hurum. I Røyken var det ved utgangen av oktober 118 personer på tiltak. Det er én færre enn i september, men 47 flere enn i oktober i 2016. I Hurum var 55 på tiltak. Det er 17 flere enn for en måned siden og åtte flere enn på samme tid i fjor.

Artikkelen fortsetter under grafen.

 

I Buskerud var det registrert 3 251 helt ledige personer, en nedgang på 14 prosent sammenlignet med oktober i fjor. Ledigheten for hele Norge gikk ned med 15 prosent sammenlignet med samme tidspunkt året før.

Det var 1 801 helt ledige menn i oktober, en nedgang på 278 personer (- 13 prosent) fra året før. For kvinner var antall helt ledige 1 450, en nedgang på 242 personer (- 14 prosent), i følge en pressemelding fra Nav.

Det var en nedgang i ledigheten blant alle aldersgrupper under 60 år denne måneden. I oktober så vi en betydelig nedgang i aldersgruppen 30-39 år, med en nedgang på 172 personer (-15 prosent) og i aldersgruppen 40-49 år, med en nedgang på 111 personer (- 14 prosent).

Les også: Arbeidsledigheten på vei ned på halvøya

Kommentarer til denne saken