Gå til sidens hovedinnhold

Fugl forsinket togene

Artikkelen er over 4 år gammel

150 mennesker måtte evakueres fra et tog i tunnelen ved Oslo S etter en kortslutning fredag. Før forsinkelsene var tatt inn, rev et tog ned en kjøreledning ved Lysaker og skapte flere problemer.

(Drammens Tidende)

OSLO: Kortslutningen skjedde ved 15-tiden fredag.

De første meldingene dreide seg om brann eller røykutvikling, men ifølge Oslo-politiet var det snakk om en elektrisk kortslutning.

Ifølge politiets operasjonssentral gikk evakueringen av de 150 passasjerene rolig for seg. Det skjedde ved hjelp av et annet tog.

Skyldtes trolig en fugl

– Vi har grunn til å tro at det dreier seg om en fugl som har fløyet i farlig nærhet av det strømførende anlegget. Det har ført til en kortslutning, som gjør at vi har mistet kjørestrømmen på ett av to spor mellom Nationaltheatret og Oslo S, forteller pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB.

Eli Gjestvang var blant passasjerene som måtte evakueres. Hun anslår at de måtte være i toget i rundt én time før de ble fraktet ut.

– Det var en eller annen som var irritert fordi han hadde en avtale, og en del foreldre måtte ringe barnehager og ordne med henting. Men ellers var folk rolige, forteller Gjestvang til NTB.

Rev ned kjøreledning

All togtrafikk ble stoppet på grunn av kortslutningen, men rett etter klokka 16 ble det åpnet for trafikk med redusert sporkapasitet, opplyser Jernbaneverket.

NSB opplyste at de reisende måtte regne med forsinkelser. Ved 18-tiden var bare 9 av 62 tog på Østlandet i rute.

Snaut fire timer etter kortslutningen ble togtrafikken igjen rammet av problemer da et tog rev ned en kjøreledning ved Lysaker, på grensa mellom Oslo og Bærum.

Jernbaneverket beklager

Det er fjerde gang denne uka det er større togproblemer i Oslo-området. Tirsdag sporet et godstog av i Drammen. Dagen etter var det en signalfeil ved Asker stasjon, og torsdag rev et tog ned kjøreledningen samme sted.

– Å få en håndfull hendelser i det samme området med så korte mellomrom – det er ikke akkurat noe vi er veldig glad for, for å si det mildt. Vi er veldig lei oss for de problemene dette har skapt for passasjerene våre. Det er ikke noe hyggelig, sier Jernbaneverkets presseansvarlige Harry Korslund til Aftenposten.

Han understreker likevel at det ikke er noen sammenheng mellom problemene som har oppstått.

– I tillegg til at mange passasjerer blir rammet av problemene nå, så er det også leit at disse situasjonene – selv om de skjer uavhengig av hverandre – gjør at folk begynner å lure på om de kan stole på toget, sier han.

Jernbaneverket skal nå undersøke sine rutiner og anlegg.(