Mann og kvinne omkom i ulykke på E18 i Asker

To personer omkom i en kollisjon på E18 i Asker.

To personer omkom i en kollisjon på E18 i Asker. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann og en kvinne i 70-årene er bekreftet omkommet etter en kollisjon på E18 i Asker mandag kveld.

DEL

(Drammens Tidende) ASKER: Ulykken skjedde ved Drengsrud i retning Drammen like før klokken 19.

En personbil kjørte inn i et vogntog bakfra.

To personer, en mann og en kvinne i 70-årene, satt bevisstløse i bilen da nødetatene kom fram til stedet. De ble fraktet til sykehus i luftambulanse og ambulanse, men ble kort tid etter bekreftet omkommet.

Politiet har startet etterforskning av hendelsen. Deres foreløpige hypotese er at personbilen kjørte inn i lastebilen bakfra, men hendelsesforløpet er uklart.

– Vi fikk først melding om en lastebil med stans. Personbilen var bak lastebilen, så det er hypotesen vi jobber ut fra foreløpig, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo-politiet til NTB.

Som følge av ulykken dannet det seg mye kø i området. E18 ble etter hvert stengt og omkjøring skiltet. Først i 21.45-tiden ble to felt åpnet. Kun påkjøringsfeltet er nå stengt.

Veitrafikksentralen sier det fortsatt må forventes forsinkelser i retning Drammen.

Pliktet å gi hjelp

Linn-Terese Olsen var blant de første på stedet etter hendelsen, men så ikke selve ulykken. Hun er selv helsepersonell, og hadde derfor plikt til å stoppe.

– Trafikken hadde begynte å tette seg veldig til da jeg kom fram. Ambulansen kom like før meg. Jeg tenkte raskt at dette var alvorlig, og at jeg skulle høre om det var noe jeg kunne bistå med. Først prøvde jeg å få oversikt over situasjonen og de involverte. Jeg snakket med ambulansepersonellet på stedet og fikk instrukser om hva jeg kunne bidra med, sier hun til Drammens Tidende.

Olsen er jordmor, og har jobbet mye i akuttsituasjoner. Alle som er innblandet i eller kommer over en trafikkulykke er forpliktet til å stoppe, og hjelpe personer og dyr som er kommet til skade. Det reguleres av veitrafikkloven. Olsen minner om hva som er viktig i slike tilfeller:

– Først bør man sikre skadestedet, deretter melde fra om ulykken til de rette instansene, få oversikt over situasjonen så godt det lar seg gjøre og så prøve å gi hjelpe de involverte fram til helsepersonellet kommer. Det kan redde liv.

– Blir ganske satt ut

Olsen vet ikke hvor lenge hun oppholdt seg på stedet.

– Det går greit med meg nå, men man er ganske satt ut etter slike situasjoner.

Nødetatene tilbød Olsen en samtale før hun forlot ulykkesstedet for kort tid siden.

– Det er det veldig fint at de gjorde. Tankene mine går til de involverte i ulykken og pårørende i denne tragiske hendelsen.

Artikkeltags