Bergerud forsvarer det norske keeperspillet i VM

SLÅR TILBAKE: – Hvis man ser på mesterskapet, så synes jeg det har vært bra fra oss keeperne, selv om det er ekstremt mange journalister og eksperter som er uenige i det.

SLÅR TILBAKE: – Hvis man ser på mesterskapet, så synes jeg det har vært bra fra oss keeperne, selv om det er ekstremt mange journalister og eksperter som er uenige i det. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Norges førstekeeper Torbjørn Bergerud fikk en blytung finale mot Danmark. Han slår tilbake mot dem som mener de norske målvaktene har vært svake.

DEL

(Drammens Tidende) 24-åringen reddet kun fire av 22 skudd i søndagens 22-31-tap i Herning. Norges andrekeeper, Espen Christensen, tok på sin side fire av 16. Til sammenligning reddet den danske keeperhelten Niklas Landin 12 av 31 avslutninger.

Eksperter har pekt på at det norske keeperspillet ikke har vært topp i mesterskapet. Det forstår Bergerud lite av.

– Hvis man ser på mesterskapet, så synes jeg det har vært bra fra oss keeperne, selv om det er ekstremt mange journalister og eksperter som er uenige i det, sa han til NTB etter finaleskuffelsen.

– Før finalen i dag tror jeg det var to redninger som skilte oss og danskene. Det kan ikke være så galt spør du meg, når Danmark blir hyllet, sa han videre.

Bergerud ble omtrent stjerne over natten da hans strafferedning sendte Norge til VM-finale i 2017. Søndag ble det et nytt sølv.

– Det er selvfølgelig surt. Det er litt kjipt å stå med sølv når man ville ha gull denne gangen. Men Danmark spiller en fantastisk kamp og gjør det vanskelig for oss, oppsummerte målvakten.

Han kommer fra debutsesong i tyske Flensburg-Handewitt. To ganger er det blitt finaletap for Norge. Så hvordan kan håndballgutta slå tilbake, for eksempel i EM om ett år?

– Vi må bare bygge videre på det vi har startet på, mener Bergerud

Artikkeltags