Snart klart for åpning av Spikkestads nye kafé: – Har vært dårlig med felles familiemiddager de siste månedene

MYE ARBEID: An-Magrit Leirfall Saksvik sier det har vært arbeid før kaféen på Spikkestad nå kan åpne.

MYE ARBEID: An-Magrit Leirfall Saksvik sier det har vært arbeid før kaféen på Spikkestad nå kan åpne. Foto:

An-Magritt Leirfall Saksvik og mannen har lagt ned mange arbeidstimer og svette i det gamle stasjonsbygget på Spikkestad. Nå er det snart klart for åpning.

DEL

I høst bestemte Leirfall Saksvik og mannen seg for å åpne en ny møteplass og kafé på Spikkestad. Den skulle ligge i det gamle kafébygget, og har fått navnet «Stasjonen».

Les også: Åpner ny kafé i historisk bygg: – Vil tilby alt fra ferske bakervarer til minikonserter

– Det har vært mye jobb på alle mulige måter, og det har vært veldig mye å sette seg inn i av lover og regler. Vi har fått mange gode tips og tilbakemeldinger vi har prøvd å besvare og ta til oss, sier An-Magritt Leirfall Saksvik.

Håper å inspirere

I løpet av de siste månedene har det ikke blitt mye familietid for An-Magritt og mannen, men hun understreker at barna har vært støttende til prosjektet.

– Det har vært middag hjemme, men dårlig med felles familiemiddager de siste månedene. Vi har nok vært litt lite til stede både mentalt og fysisk for ungene. De synes likevel det er spennende, og det er kanskje litt inspirerende for ungene at selv i voksen alder kan skape noe. Det viktigste for vår del har vært å skape en møteplass for befolkningen, fortsetter Leirfall Saksvik.

Åpner i mars

Ekteparet har siktet seg inn på åpning søndag 1. mars klokken 13. I utgangspunktet var de usikre på om de skulle holde åpent på søndager, men fant ut at dette var en dag veldig mange kan komme til å benytte seg av en lokal kafé.

GAMLE BENKER: Benkene fra det gamle stasjonsbygget har fått nytt liv i kaféen.

GAMLE BENKER: Benkene fra det gamle stasjonsbygget har fått nytt liv i kaféen. Foto:

– Folk er jo ofte på tur og vil kanskje ha seg en kaffe med en vaffel etter turen. Foreløpig har vi landet på en begrenset servering på søndager, men vil tilby med kaffe, vafler, noe gjærbakst pluss kaker. I tillegg vil vi også ha én middagsrett. Vi holder åpent til klokken 18 på søndager, sier Leirfall Saksvik.

Hun forteller at øvrige åpningstider blir foreløpig torsdager fra 11 til 18 og fredager og lørdager fra 11 til 22. Disse åpningstidene kan variere hvis det er spesielle arrangement.

Se hvordan det så ut før i denne videoen:

  Bli med inn på gamle Spikkestad stasjon.

  – Vi har fått en utrolig god respons blant lokalbefolkningen, og det har vært veldig inspirerende. Dette har til tider holdt oss oppe når det har vært mye. vi har også hatt veldig god hjelp fra nær familie som min mor, og i tillegg har Turid Totland sydd putene. Også logoen har designet av en god venn av, sier Leirfall Saksvik.

  Arabisk spesialitet

  Det meste av møbler er brukt, og hyllene som lokalproduserte varer står på er fra gården Leirfall Saksvik kommer fra. De har også brukt en lokal kunstner til å pynte opp lokalet.

  – Randi Varberg stiller ut bildene sine her nå, og vi tilbyr varer fra lokale leverandører. Vi har i tillegg fått mye god hjelp fra fagfolk som kan mye om øl, vin og mat, forklarer Leirfall Saksvik.

  Les også: Elopak-bygget på Spikkestad solgt for 68,5 millioner: – Kan følge opp eiendommen mer direkte

  I tillegg til bakervarer, øl, vin og kaffe, blir det middagsservering med både supper og pasta. De har også fått en syrisk kokk ved navn Emad som står for den arabiske spesialiteten Meza.

  – Og på søndager serverer vi mer tradisjonell norsk middag. Vi er veldig spente før åpningen, sier Leirfall Saksvik.


  Artikkeltags