Få av oss kan huske en sommer med så langvarig hetebølge som den vi opplever på Hurumlandet i år. Fredag ettermiddag viste temperaturmåleren på Slemmestad 31 grader, mens vanntermometeret på Odden viste 22,8 grader. I strandkanten på Høvikvollen kan man nok legge til enda et par grader denne helgen.

Plaskelykke på stranden

For røykenfolk langs Oslofjorden er Høvikvollen blant de mest populære utfartsstedene på varme sommerdager. Her finnes en stor gressplen, ferskvannsdusj, sanitæranlegg, gratis parkeringsplass og flytebrygge med stupebrett noen meter fra sandstranden.

Svabergene og den myke sanden gjør det lett å gå ut i vannet, sier Kristine Krey Holmstad fra Nærsnes, mens hun forsøke å holde oversikten over barna som plasker rundt henne på alle kanter i vannet. De små, men merkbare dønningene fra Danskebåten er i ferd med å nå stranden, til barnas store glede.

Oi, ler gjengen, og hopper opp idet vannet ruller under dem og inn på sanden.

Bildeserie

Uforglemmelige badetemperaturer

 

Populær badebrygge

Odden Marina er møtestedet for ungdommen på Slemmestad. Her bades, hoppes, fiskes og soles det hver dag gjennom sommeren. Ytterst i gjestehavnen ligger vennegjengene samlet bortover den lange flytebryggen.

Trioen Emma De Jong, Erleta Camai og Nora Marie Hansen forsøker å krabbe samtidig opp på ryggen på en stor hvit svane av den oppblåsbare varianten. Det ender i et plask for alle tre, som ikke gir seg, men prøver igjen.

–Det er helt greit å ha ferie her etter en uke i Nord-Norge, bedyrer en av jentene, mens de alle ler og klamrer seg fast i badedyret. Med nærmere 23 grader i vannet er det helt ok å bade litt ekstra.

På hurtigbåtkaien står en gjeng med ungdommer klare til å hoppe. Her har man både flytende badeflåte, stupebrett og badetrapp opp til kaia for dem som foretrekker svaberg og brygge framfor sand og strand.

Les også: Seiler jorden rundt alene
 

Valpedebut på SUP-brett

Det er ikke bare tobente som har glede av en tur i vannet i varmen. I Nærsnesbukta er Therese Norman Andersen ferdig med å pumpe opp det oppblåsbare SUP-brettet sitt, og er klar for en avkjølende tur på sjøen med en av sine to hunder.

Rottweilereblandingen Tellus har vært med mange ganger, og vet hvordan han skal oppføre seg på brettet. Huskyvalpen Vilje er ikke mer enn 10 uker gammel og har kun stiftet bekjentskap med sjøen en gang tidligere. Planen er å ta en liten tur med førstemann, mens valpen venter på land.

Den lille hjerteknuseren har imidlertid ingen planer om å bli stående på stranden å se på, og hopper sporenstreks opp på brett sammen med storebror Tellus.

Etter en kort tur, hopper minstejenta av brettet og svømmer de siste tre meterne inn til land.

–Dette var kult! Hun er jo bare sååå glad i vann da, sier vann- og hundeentusiasten Therese, som tilbringer sommeren på Morbergtoppen hos faren.