Gå til sidens hovedinnhold

Bergerud stengte buret igjen

Artikkelen er over 3 år gammel

Torbjørn Bergerud ble en stor helt under håndball-VM i januar. Mot Frankrike leverte keeperen en ny god kamp.

NETTAVISEN: NORGE - FRANKRIKE 35-30 (12-11 til pause)

Etter VM-finaletapet i januar hadde Christian Berge og hans Norge muligheten til å ta revansje mot Frankrike onsdag kveld.

– Det smakte veldig godt. Det er deilig å få vist at det ikke var tilfeldig at vi spilte oss langt i VM, sier en av kampens store spillere Torbjørn Bergerud, sier keeperen til NRK.

De norske håndballgutta virket heltente og motiverte til å slå tilbake mot de franske verdensstjernene. Spesielt Sander Sagosen stod frem som den toppspilleren han er, og banket inn mål etter mål mot franskmennene.

Håndballgutta imponerte med et stort tempo i angrepsspillet, samtidig som at den defensive jobben ble utført på stålende vis.

Keeper Torbjørn Bergerud spilte strålende de første 20 minuttene, og vartet blant annet opp med en strafferedning. Frankrike scoret bare på to av sine 13 første avslutninger. Han hadde også flere viktige redninger i 2. omgang.

– Han gjør sju redninger tidlig, og er den som gjør at vi tar en klar ledelse. Han er høyt og lavt, og gjør at Norge kan føre kampen fra start, sa MAX-ekspert Ole Gustav Gjekstad i pausen.

Møtene mellom Norge og Frankrike begynner å bli en vane. Allerede på lørdag er det klart for et nytt møte mellom landene, men da i Frankrike.

Lørdagens kamp spilles lørdag 6. mai, og kampen vises på TV 3.

Norge lå før onsdagens kamp på andreplass i gruppa, etter å ha vunnet hjemme mot Belgia, men tapt på bortebane mot Litauen. Tapet mot Litauen var av det overraskende slaget

Etter returkampen mot Frankrike på lørdag, gjenstår en bortekamp mot Belgia og en hjemmekamp mot Lituaen. De to kampene spilles henholdsvis 14. juni og 17. juni.

De to beste lagene i hver kvalifiseringsgruppe tar seg videre til europamesterskapet, i tillegg til det beste laget som ligger på tredjeplass.

LES OGSÅ:

VM-helten kommer hjem for å bli hyllet

Barndomskamerat om Bergerud: – Alltid vært ekstremt god (+)

Kommentarer til denne saken