Hadde 8,1 millioner kroner på bok i 2018. Nå hevder advokaten at konkurs er en reel mulighet

KAN GÅ KONKURS: 100-meterskogens advokat hevder i klagebrevet til kommunen at det er en fare for konkurs i barnehagen.

KAN GÅ KONKURS: 100-meterskogens advokat hevder i klagebrevet til kommunen at det er en fare for konkurs i barnehagen. Foto:

100-meterskogen barnehage hevder at de som følge av tilsynssaken til kommunen kan gå konkurs.

DEL

Barnehagetilsyn i Røyken: Gjennom hele høsten 2019 gjennomførte daværende Røyken kommune et kommunalt tilsyn av den private 100-meterskogen barnehage. Det bunnet ut i en tilsynsrapport like før jul, der tilsynet mente at barnehagen hadde brutt flere forskrifter i barnehageloven.

Les også: Privat barnehage brøt loven på flere punkt. Kommunen krever tilbake én million kroner

Kommunen gjorde så et vedtak der det blant annet ble slått fast at barnehagen måtte betale tilbake én million kroner i tilskuddspenger. Barnehagen selv svarte med en klage som med vedlegg var på 400 sider.

Les også: Har sendt 400 sider lang klage på kommunens vedtak etter tilsyn: – Forstår at klagen blir omfattende

Mener kommunen burde grepet inn

Barnehagens advokat Ellen Dehn Arvesen mener blant annet dette kravet setter barnehagen i en vanskelig økonomisk situasjon, og hun skriver at konkurs er en reel mulighet. Ifølge proff.no hadde barnehagen 8,1 millioner kroner på bok i regnskapsåret 2018. Barnehagen har også en høy egenkapitalgrad noe som betyr at bedriften har en god evne til å takle økonomiske tap.

– Barnehagen har vært nødt til å nedbemanne med fem ansatte. Dessuten har barnehagen hatt store utgifter som følge av tilsynet, både til advokat og revisor, skrives det i klagen.

I klagen skriver Dehn Arvesen at en tilbakebetaling av tilskudd på én million kroner er for strengt sett opp mot de lovbruddene kommunen mener barnehagen har begått, og i tillegg mener barnehagen at kommunen har begått flere saksbehandlingsfeil i tilsynsperioden.

I klagebrevet står det at barnehagen ikke har forsøkt å oppnå besparelser de ikke har hatt rett på, eller besparelser som har vært til skade for barna. I tillegg mener hun at kommunen burde grepet inn på et tidligere tidspunkt hvis det var så ille, siden barnehagen ifølge henne har rapportert det de skal til kommunen i tilsynsperioden.

Les også: Barnehagesjefen om bekymringen: – Vi fant ingenting ulovlig

19 barn ut

I klagen skriver advokaten at 19 barn har blitt tatt ut av barnehagen som følge av tilsynssaken, og Dehn Arvesen sier foreldrene har nektet å betale ut oppsigelsestiden.

Les også: Foreldre går til søksmål mot barnehage: – Eier krevde inn mer matpenger enn det som ble brukt på mat

– Dette tilsvarer tilnærmet halvparten av barna i barnehagen. Dette vil naturligvis ha stor innvirkning på tildelt tilskudd i 2019 og 2020, skriver advokaten.

Artikkeltags