Strammer inn på hvilken legevakt du kan bruke: – For å sikre forsvarlig helsehjelp

Legevakta i Røyken og Hurum på Bråset

Legevakta i Røyken og Hurum på Bråset Foto:

Ifølge Asker kommune kan du nå ikke lenger velge fritt hvor du skal dra på legevakten.

DEL

I løpet av høsten har politikerne vedtatt at dagens legevakttjeneste skal videreføres slik den er nå når Asker, Røyken og Hurum slås sammen fra 1. januar. Alle innbyggere bruker dermed samme legevakt som de har gjort tidligere.

I pressemeldingen kommunen har sendt ut står det videre at pasienter må forholde seg til den legevakten de sogner til, og det er tilsvarende legevakt de tilhører i dag.

Les også: Vil spre legevakttjenesten over hele kommunen

– Dersom innbyggere oppsøker feil legevakt ut fra bostedsadresse, vil man bli henvist til å kontakte den legevakten man tilhører. Dette for å sikre forsvarlig helsehjelp på legevaktene, skriver kommunen i en pressemelding.

Legevakt på Bråset

Legevakten for dem som bor i Røyken og Hurum vil ligge på Bråset.

– Innbyggere bosatt i det som tidligere var Røyken og Hurum kommuner skal benytte Bråset legevakt. Innbyggere i gamle Asker kommune skal benytte Asker og Bærum legevakt. Det betyr at det ikke er noen endring for innbyggerne, skriver kommunen videre.

Fastlegen skal ha ansvaret for øyeblikkelig hjelp til sine pasienter på dagtid. Legevakten kan for øvrig kontaktes ved å ringe 116117 og trykke én for Asker og Bærum legevakt (for deg som bor i gamle Asker) og to for Bråset (For deg som bor i Røyken og Hurum).

Ved øyeblikkelig hjelp bes innbyggerne ringe 113.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken