Alle boligene på Engetoppen ble solgt på dagen: – Dette har tydeligvis vært etterlengtet

Da de første eneboligene på Engetoppen over Slemmestad ble lagt ut for salg, ble alle åtte solgt på dagen.

DEL

Første del av det nye boligfeltet på Engetoppen mellom Slemmestad og Torvbråten skole ble lagt ut for salg 29. januar. Samtlige åtte eneboliger ble solgt i løpet av dagen.

– Det er ikke vanlig med så stor pågang, så disse boligene er tydeligvis ettertraktet og etterlengtet, sier selger Espen Oland i Block Watne.

Enebolig på en flate

Bygge- og salgsprosjektet Engetoppen er delt inn i totalt seks deler, og består av eneboliger på én og to etasjer.

– Vi fikk for noen år siden de første etterspørselen etter en etasjes eneboliger. Dette viste at flere kunne tenke seg å bo i en mellomting mellom en stor enebolig og leilighet, forteller Oland.

Totalt skal det bygges og selges 44 eneboliger i størrelsen 120–180 kvadratmeter, hvorav noen blir på 130 og 150 kvadratmeter.

Les også: 16 nye foretak opprettet første uken i februar. Fem av dem er innen eiendom eller boligstyling

Ettertraktet og attraktivt

Block Watne-selgeren forteller at kundene og interessentene så langt har bestått av par, voksne og barnefamilier. De som har kjøpt boligene som ble solgt 29. januar kommer fortrinnsvis fra Asker, Bærum og Oslo.

– Kundene utgjør en god blanding av folk, men det er nok interessant for barnefamilier at skolen ligger i nærheten og at det følger lekeplass og ballbinge med byggeprosjektet, tror Oland.

Han viser til at området oppfyller mange ønsker, både med nærhet til barnehage og nye Torvbråten skole, natur, butikker, lekeplasser og delvis sjøutsikt.

– Dessuten er nærheten til hurtigbåten meget attraktiv for pendlerne, tilføyer Oland.

Kjøpere med fortrinnsrett

Ettersom Block Watne er et heleid Obos-selskap, har Obos-medlemmer forkjøpsrett når nye Obos-boliger legges ut for salg. Da de åtte boligene ble lagt ut for salg sto det 26 interesserte Obos-medlemmer mer eller mindre klare til å kjøpe. I tillegg var det flere andre potensielle kunder til stede.

– Den midterste helgen i januar hadde vi visning med nærmere 150 personer innom, så det er tydelig at boligene er populære, sier selgeren.

Les også: Fikk ja til å gjøre om hytte til bolig. Gebyr: 45 000 kroner

Ferdig innen 2021

Neste steg i salgsprosessen for Engetoppen starter mest sannsynlig i mai, når boligene i Del 2 legges ut for salg. Etter planen skal samtlige 44 boliger være klare i løpet av tredje kvartal 2021.


Artikkeltags