Gå til sidens hovedinnhold

Nye tiltak vedtatt – kommunen strammer ytterlige inn

I et ekstraordinært formannskapsmøte onsdag ble det vedtatt å stenge treningssentre og innføre skjenkestopp i Asker. De fleste av tiltakene trer i kraft kl. 24.00 natt til fredag 13. november. Stenging av treningssentre, trer i kraft fra kl. 24.00 natt til torsdag 12. november.

KORONA:

Asker kommune vedtok i ekstraordinært formannskapsmøte mandag 9. november en ny lokal forskrift om forebygging av koronasmitte. Etter å ha mottatt en sterk henstilling fra nasjonale helsemyndigheter på bakgrunn av for høy mobilitet i samfunnet, ble det onsdag innkalt til nytt ekstraordinært formannskapsmøte for å gjøre endringer i forskriften og stramme ytterligere inn.

- Situasjonen er alvorlig. Vi endrer vår forskrift slik at den blir tilnærmet lik Oslos. Vi er i samme bo- og arbeidsmarkedsregion som Oslo, og vi ser at mobiliteten i området fortsatt er for stor. For eksempel har vi sett bilder fra køer på treningssentre der Oslofolk har kommet til Asker og Bærum for å trene. En slik effekt er stikk i strid med det vi ønsker å oppnå – nemlig å begrense smittespredningen ved å redusere sosial kontakt og sikre at folk holder seg hjemme, sier ordfører i Asker, Lene Conradi.

Nedstengning

Endringene i forskriften innebærer også nedstengning av treningssentre, museer, kino, teater, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder, bingohaller, bowlinghaller, spillehaller, lekeland og tilsvarende steder der det pågår underholdnings- og fritidsaktiviteter, svømmehaller, spaanlegg og hotellbasseng.

- Vi er inne i andre smittebølge av koronaviruset, og vi ser at smittetallene i regionen øker. Det er nå vi har muligheten til å slå ned viruset. Vi strammer til for å begrense smitten og på den måten unngå en total nedstengning av askersamfunnet. De nye tiltakene får alvorlige ringvirkninger for flere næringer, men vi har dessverre ingen annet valg. Samtidig forsøker vi å skåne sårbare grupper, så forskriften legger opp til at visse grupper får unntak fra enkelte regler, sier Conradi.

Understreker alvoret

Ordføreren understreker alvoret, og er samtidig opptatt av at dette påvirker folks liv.

- Vi må ta et felles ansvar. Nå er vi der hvor vi må holde oss mest mulig hjemme, unngå å samles i grupper og redusere antall nærkontakter, sier hun.

De fleste av tiltakene trer i kraft kl. 00.01 natt til fredag 13. november. Stenging av treningssentre, trer i kraft fra kl. 24.00 natt til torsdag 12.november.

Her finner dere den nye forskriften vedtatt i formannskapet i Asker onsdag 11. november.

Her finner dere vedtaket fra formannskapet.

Kommentarer til denne saken