Gå til sidens hovedinnhold

Nye rutiner når Viva IKS legges ned

Artikkelen er over 1 år gammel

Viva IKS sender i disse dager ut vannmålerkort til innbyggere i Røyken og Hurum. På grunn av kommunesammenslåingen med Asker, vil det i år bli endringer i rutinene for deg som kunde hos Viva IKS.

- Alt skal fungere fra første dag når vi etablerer en ny, felles kommune med ca. 93.000 innbyggere 1. januar 2020. I den forbindelse skal tre kundedatabaser slås sammen til én i løpet av desember 2019. Viva IKS opphører å eksistere 31. desember 2019, sier kommunikasjonssjef Siw Anett Stråle Enerud i Viva IKS.

Måleravlesning med frist 21. oktober

Har du mottatt avlesningskort, må du lese av på vanlig måte. Har du en fjernavlest måler og fikk montert Netti innen 1. oktober, slipper du å lese av, men vil likevel motta informasjon fra Viva IKS.

Ny dato for avlesning er 21. oktober, og nytt fakturaforfall blir 16. desember

Les også: – Vi har planert ut hagen, kommunen kaller det massedeponi

Måling av vannforbruk

Forbruk av vann og/ eller avløp for deler av oktober, november og desember vil bli beregnet ut fra målingen som er foretatt, enten gjennom målerkort eller fjernavlest. Det er derfor veldig viktig at alle husstander som har mottatt målerkort i Røyken og Hurum leser av vannmåleren innen fristen.

Faktura med forfall 20. november, som tilsvarer gammel 4. termin, utgår. Du vil i stedet få en 4. termin avregningsfaktura for 2019 med forfall 16. desember. En avregningsfaktura er en faktura som viser målt forbruk minus innbetalt i 2019.

Alle må ha Netti

Ambisjonen var at alle innbyggere skulle ha fått installert fjernavleste vannmålere i 2019. Ettersom ikke alle innbyggerne har vært tilgjengelig for installasjon i hjemmene sine, har Viva hittil montert omkring 75 prosent avfjernavleste vannmålere i Røyken og Hurum.

-Arbeidet vil fortsette i Asker kommune og vi er helt avhengig av at alle også installerer Netti, som er en styringsentral for Smarthus som leser av vannmålere automatisk. Våre kunder vil motta denne i posten, skriver kommunikasjonssjef Enerud i Viva.

Les også: Historisk møte og kakespising på høyt nivå


Kommentarer til denne saken