Gå til sidens hovedinnhold

Ny utsettelse på klagebehandling av tilsynsrapport mot privat barnehage: – Beklager på det sterkeste

Fylkesmannens avgjørelse i tilsynssaken mot 100-meterskogen barnehage i Røyken er utsatt på nytt.

Da daværende Røyken kommune i desember 2019 kom med sin konklusjon i saken mot den private 100-meterskogen barnehage talt den sitt tydelige språk. Kommunen slo fast at barnehagen hadde brutt loven, og de krevde at barnehagen betalte tilbake tilskudd.

Les også: Privat barnehage brøt loven på flere punkt. Kommunen krever tilbake én million kroner

Purret på saken

Barnehagens eier var uenig i dette, og klagde saken inn. Senere kom det fram at barnehagens advokat måtte purre på kommunen i saken.

Les også: Har sendt 400 sider lang klage på kommunens vedtak etter tilsyn: – Forstår at klagen blir omfattende

Men 2020 har vært et ekstraordinært år, også for offentlig forvaltning og behandling av saker. Fylkesmannen mottok i april det de trengte for videre klagebehandling, og fylkesmannen skulle i utgangspunktet komme med sin avgjørelse innen utgangen av september 2020.

Les også

Privat barnehage i Røyken brøt loven og sendte krav på over 100 000 kroner til foreldre: – Dette er skremselspropaganda

Dette er nå utsatt på nytt.

– I foreløpig svar datert 12. juni 2020 orienterte vi om at saken trolig ville bli behandlet innen utgangen av september 2020. Fylkesmannen har ikke hatt mulighet til å behandle saken. Dette skyldes en stor arbeidsmengde. Vi beklager dette på det sterkeste. Saken vil trolig bli avgjort innen utgangen av oktober 2020, skrev fylkesmannen i et brev til barnehagens advokat den 14. september.

Jobber så fort de klarer

Fylkesmannen påpeker i det samme brevet at de skal forberede og avgjøre saken så fort som mulig.

– Hvis det viser seg at det vil ta urimelig lang tid før en henvendelse kan besvares, skal man gi et foreløpig svar så fort som mulig. I svaret skal det informeres om hvorfor henvendelsen ikke kan behandles tidligere og når man kan vente at man får et endelig svar.

Les også

Eier brukte barnehagens penger på familiens mobilregninger

Kommentarer til denne saken