Gå til sidens hovedinnhold

Nødanrop utløste væpnet politiaksjon

Artikkelen er over 1 år gammel

Politi og ambulansepersonell brukte store ressurser etter at noen meldte ifra om voldshendelse på nettet.

(Drammens Tidende)

LIER: Lørdag kveld i 20:45-tiden hang et politihelikopter over Egge i Lier. I tillegg hadde store styrker fra politiet, inkludert hundepatrulje, rykket ut til stedet, etter at politiet fikk inn et nødanrop litt tidligere på kvelden.

Ifølge innsatsleder Hans Mattis Hamborg på stedet, var det noen som har ringt politiet og gitt uttrykk for at de føler seg truet. Problemet var at politiet slet med å lokalisere vedkommende.

– Vi vet ikke om noen er skadet, fortalte Hamborg til vår reporter på stedet.

Politiet hadde ifølge vår reporter også bevæpnet seg.

– Vi vet ikke om den eller de dette gjelder er inne i et hus eller utendørs. Akkurat nå er vi litt usikre på hvor vi skal lete, sa Hamborg.

Hadde kun adresse og fornavn

Like etter klokken 21 forteller Hamborg at nødmeldingen ikke kom inn til politiet per telefon, men via et nettbrett eller liknende. Til å hjelpe seg hadde de derfor kun en konkret adresse og et fornavn.

– Vi har nå søkt gjennom den konkrete adressen og resten av den aktuelle gata, uten å finne noe. Meldingen vi fikk inn var i utgangspunktet ganske dramatisk, forteller han.

Ifølge vår reporter var det minst 5-6 patruljebiler i nærheten, og enda flere i området. Politihelikopteret sirklet fortsatt over Lierdalen da klokken nærmet seg 21:30.

– Det ser ut til å være lite som tyder på at folk som befinner seg i nærheten behøver å være bekymret. Politiet slipper biler inn i en aktuelle gata, fortalte han.

– Mistenker at meldingen ikke har rot i virkeligheten

Like før klokken 21:30 forteller operasjonsleder Arild Alfheim i Sør-Øst politidistrikt at politiet nå er i ferd med å avslutte på stedet.

– Vi fikk inn en melding om en alvorlig voldshendelse, men undersøkelser og etterforskning gjør at vi mistenker at denne meldingen ikke har rot i virkeligheten, forteller han til Drammens Tidende.

På stedet utdyper Hamborg:

– Meldingen kom først til AMK fra noen som så dette på en chattegruppe på nettet. Det var ikke den som var i nød som varslet, men vedkommende hadde skrevet at han heller hun var i nød. Noen varslet deretter AMK, som igjen ringte politiet.