Gå til sidens hovedinnhold

NHH jakter på stundenter og besøker Røyken vgs

Artikkelen er over 1 år gammel

Neste uke kommer Norges Handelshøyskole (NHH) til Røyken videregående skole for å rekruttere elever og fortelle om studiemulighetene i Bergen. Besøket er en del av en nasjonal skoleturné i regi av norske universiteter.

Sammen med seks andre NHH-studenter, reiser Sarah Sørensen Moh (22) på norgesturné for å besøke cirka 244 videregående skoler.

Turnéen er en del av en nasjonal skoleturné i regi av norske universiteter, og varer i totalt seks uker. – Jeg ser frem til å møte elevene og forhåpentligvis bidra til at de blir litt mer sikre på hva de ønsker å studere – eller ikke studere.

- Jeg gleder meg også til å besøke nye steder i Norge og bli kjent med ambassadører fra andre universiteter og høyskoler, sier Moh.

22-åringen tar master i økonomi og administrasjon ved NHH og det anerkjente CEMS-programmet. Ved å ta programmet, oppnår hun to mastergrader på tiden det vanligvis tar å fullføre én grad.

Moh forteller at hun først fikk interesse for NHH da hun gikk videregående:

– Det var egentlig ganske tilfeldig at jeg begynte på NHH. Jeg husker godt da vi fikk besøk av NHH da jeg gikk på videregående og at jeg besøkte skolen på Åpen dag. I ettertid er jeg selvfølgelig veldig glad for at jeg begynte og har ikke angret et sekund, sier den kommende siviløkonomen.

- Attraktivt

Rektor Øystein Thøgersen opplyser at studentene er svært attraktive på arbeidsmarkedet, og at de går inn i alle bransjer og i mange typer jobber.

– Med utdanning fra NHH kan du gjøre en forskjell. Kunnskap om økonomi og samfunn, koblet til et ønske om å bidra til en bærekraftig framtid, er i dag ekstremt verdifullt for alle arbeidsgivere, sier Thøgersen.

Rektoren fremhever at høyskolen er opptatt av mangfold og kjønnsbalanse.

– Vi jobber mot å få et større mangfold av kandidater med hensyn til kjønn, bakgrunn og nasjonalitet. Økonomifaget er ikke bare for spesielt interesserte, men er noe som opptar oss alle, sier han.

Mange valg

Moh har ikke bestemt seg for hva hun ønsker å jobbe med etter endt studier, men forteller at hun ønsker å bruke utdannelsen til å utrette noe positivt for samfunnet.

– Det er vanskelig å si hva jeg kommer til å jobbe med etter NHH, ettersom studiet gir så mange muligheter. Bærekraft er et viktig område for meg, og da spesielt hvordan bedrifter må tilpasse seg endringer som skjer i verden akkurat nå, sier Moh.

Kommentarer til denne saken