Slik kan du gjøre boligkupp i ny storkommune

SÆTRE: Utviklingen av Sætre sentrum, med blant annet Sætre Nærsenter, trekkes fra som en av grunnene til at boligprisene i Hurum øker så mye.

SÆTRE: Utviklingen av Sætre sentrum, med blant annet Sætre Nærsenter, trekkes fra som en av grunnene til at boligprisene i Hurum øker så mye. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nylig kunne Drammens Tidende fortelle om kraftige prisøkninger på boliger i Røyken og Hurum. Nå har også eiendomsmeglere i Asker fått øynene opp.

DEL

(Drammens Tidende) RØYKEN/HURUM: I fjor steg boligprisene i Hurum med hele 11,2 prosent. Det var den kommunen i Buskerud med størst prisøkning i 2017. Som en god nummer to på listen kommer Røyken, med en prisøkning på ni prosent.

– Dette har en klar sammenheng med at Røyken og Hurum slår seg sammen med Asker i 2020, sier Fredrik Mørch Døviken, eiendomsmegler i DNB Eiendom Slemmestad.

Akkurat den samme begrunnelsen har eiendomsmegler Tom Christopher Sand i Krogsveen Røyken og eiendomsmegler Espen Larsen i Foss & Co Hurum Eiendomsmegling AS.

– Vi ser at presset på boligmarkedet i Asker og Bærum, og for så vidt Oslo, gjør at flere reiser ut hit på visninger og også kjøper boliger, sier Larsen.

LES OGSÅ: Dette tror banksjefen din om Drammen i 2018

Kampen tilspisses

MULIGHETER: Fredrik von Krogh, leder Proaktiv Eiendomsmegler Asker

MULIGHETER: Fredrik von Krogh, leder Proaktiv Eiendomsmegler Asker Foto:

 

Nå tilspisses kampen om boligene i Røyken og Hurum. Leder i Proaktiv Eiendomsmegling Asker, Fredrik von Krogh, mener det er mange boligkupp som kan gjøres i regionen akkurat nå. 

Den kommende kommunesammenslåingen, hvor nabokommunene Røyken og Hurum skal slås sammen med Asker i 2020, har ifølge von Krogh allerede hatt en innvirkning på eiendomsprisene:

– For interessenter fremstår det tydeligvis som mer attraktivt å bo i Asker enn i Røyken og Hurum. De høyere Asker-prisene vi har i dag vil etter hvert derfor smitte over på de to nabokommunene. Spesielt tomtene langs sjøen her er spesielt attraktive og fremdeles langt billigere enn de er i både Drammen, Asker og videre innover mot Oslo, sier von Krogh.

Han mener disse boligene vil være svært attraktive objekter, både med tanke på å bo og for å få med seg en potensiell verdistigning.

LES OGSÅ: Ny kommune fører til at boligprisene øker kraftig

Store prisforskjeller

Fersk statistikk viser at det er store prisforskjeller mellom Asker og kommunene rundt. Det siste året har kvadratmeterprisen på eneboliger i snitt vært 50 prosent høyere enn i nabokommunene Røyken og Lier. Samtidig ligger både Bærum og Oslo enda høyere.

Det samme prisbildet er i stor grad gjeldende for både rekkehus, leiligheter og tomannsboliger. Også sammenlignbare boliger i Drammen ligger høyere enn snittet i det som etter hvert vil bli en storkommune.

Det er vedtatt i Stortinget at Hurum, Røyken og Asker blir én kommune fra 2020. De har gått sammen om navnet Asker på den nye kommunen. Fra samme dato blir Svelvik, Nedre Eiker og Drammen felles kommune med navn Drammen, mens Sande går inn i Holmestrand, som allerede har slått seg sammen med Hof.

LES OGSÅ: Rekorddyrt å leie bolig i Drammen

Artikkeltags