Nå tar nye krefter over Klokkarstua Nærmiljøsentral

NYTT STYRE: Fra venstre: Einar Brenna, Raphael Kjæret, Hege Westskog og Solveig Abrahamsen, coronakorrekt avbildet med en meters mellomrom. Eirik Alvegaard var ikke til stede da bildet ble tatt.

NYTT STYRE: Fra venstre: Einar Brenna, Raphael Kjæret, Hege Westskog og Solveig Abrahamsen, coronakorrekt avbildet med en meters mellomrom. Eirik Alvegaard var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto:

Klokkarstua Nærmiljøsentral har fått nytt styre etter å ha holdt et forsinket årsmøte.

DEL

På grunn av koronasituasjonen måtte Klokkarstua Nærmiljøsentral utsette årsmøtet i år. Men nå er møtet holdt og nytt styre er valgt inn.

Raphael Kjæret er valgt som leder, mens Einar Brenna, Solveig Abrahamsen, Hege Westskog og Eirik Alvegaard sitter som styremedlemmer, i tillegg til Kristin Samuelsen som vara. Arne Dahl er daglig leder for Klokkarstua Nærmiljøsentral.

Høyt aktivitetsnivå

Klokkarstua Nærmiljøsentral er en av sju frivilligsentraler i Asker kommune, og er inne i sitt andre driftsår. Nærmiljøsentralen hoder til på Kulturhuset Hovtun, og hovedmålet er å være en å være en lokalt forankret møteplass.

– Vi skal arbeide for å styrke, utvikle og samordne innsatsen som utføres av frivillige organisasjoner og privatpersoner, for å øke trivselen på Klokkarstua og omegn. Aktiviteten er høy, med kurs, konserter, foredrag, studiegrupper, filmkvelder og kunstutstillinger, skriver avgått styreleder, Merete Haug, i en pressemelding.

På grunn av pandemien blir det ikke noe Klokkarstua dagen i 2020, men Haug håper de kommer sterkere tilbake i neste år.

Fått mer utstyr

Haug sier de har hatt et hektisk år med etablering av en utlånssentral for sportsutstyr på Klokkarstua (BUA). Dette har vært en sentraloppgave for Nærmiljøsentralen, og ifølge Haug har den vært flittig brukt.

– Strandryddeprosjektet «Fjorden Ren» er også organisert inn under Nærmiljøsentralen fra 2020. I tillegg har vi fått på plass en samværsplass med lekeapparat, og øvingsverkstedet Musikkposten har fått mer utstyr og er åpent for fri benyttelse, forteller Haug.

Arbeidet med å bygge nytt scenerom starter også opp i disse dager med støtte fra den nasjonale tilskuddsordningen Kulturrom.

– Siste skudd på stammen er musikkskole med Ellinor Stendal og Marthe Herwell. Nærmiljøsentralen har et godt samarbeide med Klokkeren landhandel og Spiseri om mange arrangementer, særlig har det vært avholdt mange parkkonserter i sommersesongen, uttaler Haug.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken