Mandag skriver kommunen på sine nettsider at de er i gang med å teste en ny tjeneste til sine innbyggere.

Les også: Her er butikkene som kommer på ombrukssenteret: – Syns vi har fått til et godt tilbud til kundene

Etter modell fra blant annet Halden kommune, har Asker kommune tatt initiativ til en bildelingstjeneste i Asker. Det er Otto Mobility som eier og drifter bildelingstjenesten.

– Nøkkelfri ordning

Foreløpig står bilene ved Skysstasjonen, utenfor Venskaben ved rådhuset og på parkeringsplassen ved Røykenveien og på Jørgensløkka i og nær Asker sentrum.

Kommunen skriver på sine nettsider at det er både personbiler og varebiler til utlåns i ordningen. Appen «Otto fra Berthel O. Steen» hjelper deg å finne tilgjengelige biler, og hvor de står.

– Bildelingsordningen er nøkkelfri, og appen brukes til å booke, betale og starte bilen., skriver kommunen.

– Må tenke nytt og mer miljøvennlig

De ansatte har tilgang på bilene på dagtid, mens innbyggerne får tilgang til bilene etter klokken 16.30 på hverdager, og i helger og skoleferier.

Tjenesten er også tilgjengelig for innbyggere fra klokken 12 på fredager.

Ordningen skal testes ut i to år.

– Asker kommune har tatt initiativ til delingstjenesten i Asker sentrum. Bildeling er populært i flere byer, og vi i kommunen må tenke nytt og mer miljøvennlig om bilparken vår, sier miljørådgiver Bjørn Nordby i kommunen, og legger til:

– Nå vil vi teste å dele biler med innbyggerne for å bidra til færre biler i Asker sentrum. Og vi vil inspirere innbyggerne til å gjøre det samme.